Ben je recentelijk onder invloed aangehouden voor een alcohol keuring waarbij er meer dan 1.8 promille alcohol in je bloed zat? Of in de laatste vijf jaar vaker aangehouden onder invloed van alcohol? Dan maakt de politie hier een melding van bij het CBR, waarna er een vorderingsprocedure wordt gestart. Deze vorderingsprocedure houdt in dat jij een alcohol test moet ondergaan. Dat om vast te stellen of je nog wel rijgeschikt bent.
Wat houdt zo’n alcohol keuring van het CBR in?
Het onderzoek is verplicht om je rijbewijs te kunnen houden en bestaat uit een gesprek met een psychiater en een bloedonderzoek. De kosten van het onderzoek moeten door de cursist zelf betaald worden.
Wat gebeurd er als ik niet meewerk aan het onderzoek?
Wanneer je besluit om niet mee te doen aan het onderzoek, kun je een verklaring van niet-meewerken naar het CBR sturen. De procedure zal dan worden stopgezet. Echter wordt je rijbewijs dan wel na verloop van tijd ongeldig verklaard. Je kunt tot drie jaar na de ongeldigheidsverklaring alsnog het onderzoek ondergaan. Wanneer je rijbewijs ongeldig is verklaard, is het uiteraard strafbaar om een motorrijtuig te besturen.
Waar kan ik een alcohol keuring laten uitvoeren?
Een alcohol keuring kan door verschillende partijen worden uitgevoerd, waaronder door Rijbewijsgelang. Deze organisatie doet er alles aan om jouw alcohol keuring zo snel mogelijk uit te voeren. En ze bestaan uit een team met ervaren psychiaters, welke goed op de hoogte zijn van de actuele wetten en regels rondom een alcohol keuring voor het CBR. Heb je vragen over de alcohol keuring of de procedure van Rijbewijsgelang? Bel dan naar 088-6003100 voor meer informatie of een afspraak. Je kunt terecht bij een van de locaties in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht of Zwolle.