Een huis kopen en verhuren levert een hoog rendement op

Een huis kopen en verhuren

Het nieuws van de dag. De rente op sparen gaat dalen. De verwachting is dat de spaarrente onder de 0% gaat zakken. Spaarders zullen dus gaan betalen voor het stallen van geld bij de bank. Het gevolg is een verlies aan vermogen. Veel spaarders zoeken daarom naar een alternatief voor sparen. Zonder kennis is belegging op de beurs riskant. Ook is het vanwege de conjunctuur en spelregels niet toegankelijk voor onervaren beleggers. Wat is een betere optie? Een huis kopen voor verhuur. Door een huis te kopen en te verhuren kan er een rendement van 6% worden verkregen. Voor veel spaarders is investeren in woningen aantrekkelijk.

Hoog rendement uit de verhuur van woningen

Een appartement of huis kopen voor verhuur levert een hoog rendement op. De huurprijzen binnen de Randstad liggen gemiddeld rond de € 1500, – p.m. exclusief gas, water en licht. Door een voor een goede prijs te kopen en onder aantrekkelijke voorwaarden te verhuren, kan een rendement van 6% worden verkregen. Hier een rekenvoorbeeld met financiering met eigen geld:

Stel dat je een woning koopt voor verhuur in Amsterdam voor € 285.000, – en verhuurd € 1.400 p.m. exclusief. Dan is jouw bruto rendement op jaarbasis: € 16.800, – / € 285.000 = 0,059 x 100 = 5,9 %. Het rendement is na aftrek van de vermogensbelasting van 1,2% verder onbelast. Daarom is een huis kopen voor verhuur een veilige en rendabele belegging.

Beperkte risico’s investeren in woonruimte

Elke investering kent risico’s. Zo ook het beleggen in vastgoed. Deze risico’s zijn echter beperkt en kunnen gemakkelijk beheerst worden. De grootste risico’s die voor het beleggen in woonruimte gelden zijn: leegstand en waardedaling. Het risico op leegstand is makkelijk te beheersen. Vanwege de schaarste aan vrije sector woningen is er veel vraag naar woonruimte. Door de woning gemeubileerd en voor een aantrekkelijke prijs aan te bieden, kan de woning binnen 2 weken worden verhuurd. Daarnaast is er sprake van een stijging van de woning prijzen binnen de Randstad. Hierdoor kan de woning tegen meerwaarde worden verkocht. Daarom is investeren in woningen voor verhuur een rendabele en veilige belegging.

Lees hier meer over het verhuren van woningen in Amsterdam