Een trading systeem en de voordelen

Voordelen trading systeem


Denk je na over het gebruik van een trading systeem, om het daytraden meer kracht bij te zetten? Of om ervoor te zorgen dat je emoties niet langer een verstorende rol spelen? Indien je al wat ervaring hebt met beleggen en speculeren is de kans groot dat je de emotionele invloeden van een winst (of verlies) kent. Het is dan lastig om vast te houden aan een eerder opgestelde strategie. Dat is vervelend, omdat het juist die strategie is die je helpt om goede keuzes te maken.

Om je emoties uit te kunnen schakelen heb je eigenlijk een collega nodig, die de beslissingen voor je neemt op basis van de instructies die je vooraf opgeeft. Die collega kun je vinden in een online trading systeem. Bovendien werkt het systeem als een TomTom, het gaat voor je aan de slag zonder tegen te sputteren. En het blijft gewoon naar je luisteren. Alles wat jij dient te doen is vooraf een goed trading systeem kiezen. De handel van start te laten gaan en af te wachten of je inderdaad een mooi rendement weet te maken.

Emotie uitschakelen met een trading systeem

Het grote voordeel van een trading systeem voor het speculeren en beleggen is dat je niet langer zelf aan de knoppen hoeft te zitten, tijdens het handelen. Je behoudt de volledige controle dankzij de keuze voor een geschikt systeem, of het maken van je eigen trading systeem. Zodra de handel begint heb je echter de mogelijkheid om je handen er vanaf te trekken. Vanaf dat moment zal het systeem voor je aan de slag gaan en zouden de instellingen ervoor moeten zorgen dat je automatisch de juiste keuzes maakt.

Dit betekent dat het trading systeem op het juiste moment een verliesgevende positie van de hand zal doen. Terwijl je de winstgevende trades aan de andere kant voldoende lang vast kunt houden. Het systeem neemt op de juiste momenten winst of verlies, terwijl je emoties je op dat moment wellicht het spreekwoordelijke bos in zouden sturen. Je hebt er met het trading systeem een automatische assistent bij, die precies uitvoert wat jij vooraf hebt opgedragen. En geen rekening houdt met de emotie van het moment, zodat je daar eindelijk geen last meer van hebt.

Staan op de schouders van reuzen

Een bijkomend voordeel van een online trading systeem is dat je kunt staan op de schouders van reuzen. Je ‘koopt’ een online trading systeem. Je betaalt hier een bepaald bedrag voor. In ruil kan je gebruik kunt maken van hun uitgebreide kennis over de markt en over het handelen in het algemeen. Het is niet langer nodig om zelf een volledige analyse te maken. Het trading systeem is zo ingesteld dat dit de markt als het ware ‘leest’. Om daar vervolgens op in te kunnen spelen. De kosten die je maakt om gebruik te maken van het systeem kun je zien als een investering, het uiteindelijke rendement op je belegging of speculatie vormt de winst.

Je kiest er met een online trading systeem wat dat betreft voor dat om een kleine investering te doen, die ten koste zal gaan van je uiteindelijke netto opbrengst. Houd er aan de andere kant echter rekening mee dat je zonder dit systeem een meer beperkte winst had gemaakt. Of dat je wellicht geld had verloren. Wat dat betreft zorg je er met een trading systeem voor dat je meer rationeel kunt handelen. En je staat op de schouders van reuzen, waardoor de kans groot is dat je een mooi netto rendement zal maken.