Technische analyse software en beleggen

Technische analyse software
Technische analyse software maakt het mogelijk om op ieder moment van de dag online te handelen. Daarom is het mogelijk om buiten de openingstijden van de beurs een order klaar te maken. Bij opening van de beurs zal de order direct worden verwerkt. Deze technische analyse software voor de beurs maakt het mogelijk om met kleine bedragen te beleggen. Offline beleggen is alleen mogelijk met grote bedragen. Het is daardoor mogelijk om te speculeren op dalende of stijgende koersen.

Technische analyse software en CFB beleggen

CFB beleggen, (Contract For Differance) is de term voor het speculeren op een koersdaling. Bij een juiste voorspelling ontvangt de online belegger het bedrag tussen de openings- en sluitingsprijs. Is de uitkomst negatief dan betaald de belegger het verschil aan de softwareaanbieder. Met deze methode is het mogelijk om op korte termijn te beleggen. Een bekend systeem dat dit gebruikt is Beurstrading.nl.

Het hefboomprincipe

Online beleggers met kleine bedragen maken gebruik van het hefboomprincipe. De belegger zal inleg zien vermenigvuldigen door een hefboomfactor. Hierdoor krijgt de inleg van de belegger een extra waarde, waardoor de winstmarge hoger zal uitvallen.

Realtime en end of day koersen

Realtime koersen worden direct vanaf de beurs op het scherm van de gebruiker getoond. Daarom zal een transactie direct doorgegeven worden. End of day koersen zijn aan het einde van de dag beschikbaar voor de belegger. Doordat ze bestaan uit de open en slotkoersen plus de hoogste en laagste stand tijdens de dag.

Verschillende soorten analyse software

Kortom, in grote lijnen zijn er vier verschillende soorten beleggingssoftware: technische analyse software, opties, portefeuillebeheer en speciale toepassingen. Software voor technische analyse is geschikt voor obligaties, aandelen, opties en verhandelbare goederen. Het analyseert het koersverloop van een aandeel en zet de koersen om naar grafieken, indicatoren en trendlijnen. Uitgebreide pakketten bieden de gebruiker de mogelijkheid om eigen indicatoren toe te voegen. Bekende pakketten zijn AmiBroker, Omnitrader, Wallstreet Professional en Metastock.

De software voor opties helpt de gebruiker om de kans op rendement en de risico’s van de optie af te wegen. Door de verschillende optieconstructies is het een complex proces. De software onderzoekt en onderbouwd de mogelijkheden waardoor de kans op een positief rendement groter zal zijn. Optiemaat is een zeer uitgebreid en gebruiksvriendelijk programma en maakt gebruik van de actuele marktprijzen voor alle beschikbare opties.

Portefeuillebeheer in technische analyse software

Bovendien hebben beleggers en traders behoefte aan juiste en actuele informatie over hun beleggingsportefeuille. Daarom is Wall Street Professional een zeer uitgebreid pakket dat aan te raden is.  Omdat de technische analyse software een eenvoudige bediening heeft. Een compleet beursinformatiesysteem dat zich concentreert op de grote beursbewegingen en onnodige ruis filtert voor de gebruiker. Een voorbeeld van speciale toepassing is het programma Metastock. Dit is een populair pakket voor technische data analyse. Het is geschikt voor index en aandelen beleggers, en voor futures en valuta. Er zijn twee versies verkrijgbaar, een realtime en een end of day uitvoering. Ook dit programma volgt de grote bewegingen waardoor de belegger geen last heeft van ongewenste ruis.