Hoe herken je oplichters tussen de succesvolle trading systemen?

Succesvolle trading systemen
Trading systemen kunnen je helpen om automatisch te handelen en voortaan buiten je emoties om de juiste beslissingen te nemen tijdens het beleggen. Je kunt het rendement tijdens daytraden flink vergroten, mits je gebruik maakt van het juiste systeem. Hoe herken je eventuele oplichters tussen de trading systemen, zodat je uiteindelijk kunt rekenen op een degelijk systeem waarmee je daadwerkelijk een kans hebt om je rendement te verhogen? Wij zetten een paar belangrijke tips voor je op een rij.

De resultaten uit het verleden laten in ieder geval zien dat er verschillende trading systemen zijn geweest die daadwerkelijk hebben geleid tot hogere rendementen, waardoor het de moeite waard is om daar naar op zoek te gaan. Het is aan de andere kant van belang om goed op te passen voor oplichters, bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar een systeem dat je bijvoorbeeld voor één maand kunt uitproberen. Op die manier kun je zelf de toegevoegde waarde van een goed trading systeem ontdekken, zodat je hier vervolgens optimaal gebruik van kunt maken.

Succesvolle trading systemen uit het verleden

Trading systemen zijn niet nieuw, ook al zijn we daar in Nederland nog niet zo bekend mee. Twee van de eersten die hier gebruik van maakten zijn bijvoorbeeld Richard Dennis en Bill Eckhardt. Zij waren destijds de Original Turtle Traders, die al in 1983 gebruik maakten van een trading systeem. Ze deden dit om hun Turtle Trading Systems op orde te krijgen en ervoor te zorgen dat de rendementen op zouden lopen. Dit lukte, aangezien ze vervolgens 80% rendement per jaar wisten te maken, gedurende een periode van 4 jaar.

Ze kwamen op die manier tot de conclusie dat beleggen geen rocket science hoeft te zijn, een ieder die redelijk na kan denken heeft de mogelijkheid om er geld aan te verdienen. Het is echter opvallend dat het gemakkelijker is om te leren wat je zou moeten doen, dan het daadwerkelijk doen. Door de uitvoering over te laten aan een trading systeem voorkom je dat je op basis van je emoties verkeerde beslissingen neemt.

Oplichters met trading systemen herkennen

Een trading systeem kan je helpen om de rendementen tijdens het beleggen te verhogen, maar alleen op het moment dat je gebruik maakt van een eerlijk systeem. Ga in ieder geval NIET voor trading systemen die je een jaarlijkse winst beloven van bijvoorbeeld 2500%. Dat zou betekenen dat je met een inleg van €5.000 in een jaar tijd €125.000 kunt verdienen. Zou dit het geval zijn, dan zou niemand meer werken en iedereen hier gebruik van maken. Zou je dit 5 jaar achter elkaar volhouden? Dan heb je een bedrag van bijna 50 miljard bij elkaar. Mocht het trading systeem inderdaad zo goed werken, waarom is de ontwikkelaar hiervan dan nog niet de rijkste man of vrouw ter wereld? Pas op met te hoge beloofde rendementen, aangezien dat een teken is dat het om oplichting zou kunnen gaan.

Gratis een trading systeem uitproberen

Daarnaast is het verstandig om op zoek te gaan naar een trading systeem dat je gratis, of tegen een lage vergoeding kunt uitproberen. Dien je het trading systeem direct in z’n volledigheid te gebruiken en daar een hoog bedrag voor op tafel te leggen, of heb je bijvoorbeeld de kans om het systeem gewoon eens een maand uit te proberen? Indien dit gratis of tegen een kleine vergoeding mogelijk is doe je er verstandig aan om gebruik te maken van dat trading systeem. Lukt het je in die korte tijd om de investering terug te verdienen? Dan is het de moeite waard om hier meer voor te betalen en er langer gebruik van te maken. Je kunt bovendien gewoon eens kennismaken met een trading systeem, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het werkt en hoe je ervoor zorgt dat je een aantrekkelijk rendement kunt maken.

Toegevoegde waarde van een goed trading systeem

Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar een goed trading systeem, dat een hoger rendement oplevert en aan de andere kant geen vorm van oplichting betreft. De systemen kunnen je daadwerkelijk helpen om een aantrekkelijk rendement te realiseren, meer dan je wellicht zelf voor elkaar zou krijgen. Sommige “eerlijke” trading systemen kunnen een rendement maken van meer dan 50%. Ga daarom op zoek naar de trading systemen die je helpen om automatisch te handelen, of die je in ieder geval de signalen geven die je kunt gebruiken om zelf een positie te openen of te sluiten. Met de legitieme trading systemen zorg je ervoor dat je de kans op een hoog rendement zo groot mogelijk kunt maken. Gouden bergen verdien je nergens in een paar maanden tijd, maar een paar procent extra rendement per jaar gaan je op termijn vanzelf een mooi kapitaal opleveren.