Ripple: Dé nieuwe opkomende cryptocurrency

Ripple cryptocurrency
Ripple, ook wel bekend als XRP is een digitale valuta (cryptocurrency) en krijgt de laatste tijd steeds meer aandacht. Het is zelfs nu al de derde meest gebruikte cryptocurrency van de wereld. Omdat de Ripple koers momenteel nog laag staat, trekt het voor een hoop investeerders de aandacht. Zo kan er veel geld worden verdiend wanneer de koers zich bijvoorbeeld verdubbeld. De Ripple is uniek in een aantal opzichten, onder andere omdat de het niet in zijn geheel gedecentraliseerd is.  Er is namelijk maar een partij die bepaald hoeveel munten van deze munt er op de markt komen. Op het moment worden er maandelijks zo’n miljard Ripples of XRP’s vrijgegeven. Zodra er Ripples worden vrijgegeven, waar niet worden verkocht, kunnen ze ook weer simpel de kluis in om de totale hoeveelheid op een gezond niveau te houden.

Waarom is de Ripple Interessant?

Ripple is een van de grootste digitale munten op de markt. De marktkapitalisatie ligt namelijk al een stuk hoger dan die van de Bitcoin. Daarnaast is de Ripple technisch ook nog eens beter opgebouwd dan de Bitcoin, waardoor het betrouwbaarder is. Een andere belangrijke reden is dat het netwerk al door veel grote banken wereldwijk wordt ondersteund. Dit komt doordat deze munt mogelijkheden biedt om internationale transacties bijna kosteloos en snel te voltooien. 15 van de 55 grote internationale banken maken namelijk al gebruik van deze munt en dit aantal lijkt de komende periode alleen maar verder te gaan stijgen. Ook andere grote instanties uiten hun interesse al openlijk over deze munt.

Investeren in deze munt

Interesse om Ripple munten te kopen nu de koers nog relatief laag staat? Dit kan door middel van een aantal manieren. Je kan ze direct kopen via bepaalde partijen zoals onder andere Litebit. Je cryptocurrencies bewaar je vervolgens in zogenoemde ‘wallets’. Bekende aanbieders die je hiervoor kunt gebruiken zijn Gatehub en Kraken.