Profiteren van de crisis, kan dat?

In tijden van crisis profiteren. Wellicht denkt u: “wat is dat voor onzin…?” Dit is vrij eenvoudig te verklaren. Ook in crisistijd, waarin een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking hun bestedingspatroon aanpast, moet worden geïnvesteerd en geld worden verdiend. Bedrijven doen er alles aan klanten te behouden of nieuwe klanten te werven.

Om onderscheidend te kunnen zijn in deze werving, schakelen veel bedrijven meer en meer promotionele acties in om klanten te (blijven) binden of nieuwe klanten te werven. Promotionele acties zijn in grofweg drie vormen te onderscheiden.

1. Promotionele acties alszijnde directe voordeel (denk hierbij aan een korting)
2. Promotionele acties alszijnde een cadeau bij aankoop
3. Promotionele acties alszijnde een premium dienstverlening

Door goed te kijken waar u als consument voordeel kunt behalen en uw bestedingen te blijven beperken, kunt u door slim besteden toch voordeel voor uzelf creëeren. Een case.

Een gemiddelde Nederlander besteed maandelijks een X bedrag aan kleding. Dit kan offline worden aangeschaft bij dezelfde winkel vanwege loyaliteitsredenen, maar vaak is men hierdoor duurder uit. Het kan ook online worden aangeschaft. Door het investeren van tijd in het vinden van goede online aanbiedingen, zal er uiteindelijk meer waar voor hetzelfde geld worden gerealiseerd. Dit kan zijn in de vorm van twee halen één betalen, maar tevens een flinke korting op een deel van het assortiment.

Crisis aankopen

Wanneer op deze wijze gehandeld wordt op met name structurele aankopen, zal er dus een structureel gewin ontstaan. Een voorbeeld van sites waar voordeel te behalen is zijn Voordeel.net en Gratiscadeau.nl. Op deze sites worden dagelijks nieuwe promotionele acties vermeld en tevens gaat er iedere dag een nieuwsbrief uit naar geïnteresseerden met daarin de tien actuele aanbiedingen. Hierdoor wordt zelfs de tijdsinvestering beperkt die gedaan moet worden om voordeel te behalen op (structurele) aankopen. Zeker de moeite waard u in te schrijven bij een van deze website.