Je pensioen is zo geregeld, toch? Alle obstakels bij het regelen

Pensioen regelen
Na een leven lang gewerkt te hebben, of dit nu in de bouw, de zorg, de IT sector of als tandarts is. Dan is het fijn om zorgeloos van je pensioen te kunnen genieten. Zorgen maken over financiën is wel het laatste waar je op zit te wachten wanneer je gepensioneerd bent. Je oude dag wil je op tijd geregeld hebben. Toch is het vaak lastig om je pensioen zo optimaal mogelijk te regelen. Op welke manier wordt je pensioen het efficiëntst opgebouwd? Waar moet je rekening mee houden? Het is soms lastig om al je pensioenzaken op een overzichtelijk rijtje te zetten.

Obstakels bij het regelen van je pensioen

Als werknemer kun je ongewenst in vervelende situaties terecht komen wat betreft je pensioen. Zo is het van belang dat pensioendossiers goed bijgehouden worden. En in orde blijven, wat vaak op de lange baan geschoven wordt. Daarnaast kunnen er meningsverschillen ontstaan over de uitvoering van de pensioenregeling met bijvoorbeeld de verzekeraar. Ook wordt er soms onjuist de aanname gemaakt dat werknemers alle pensioenzaken regelen, maar gezien men tegenwoordig langer leeft kan een realistische pensioenprognose anders uitpakken dan verwacht.

Jouw pensioen in jouw handen

Het van belang dat jij, als werknemer, zorgt dat je je pensioensregelingen goed in de gaten houdt. Dit kun je zelf doen, maar er bestaan ook pensioenconsultants die allerlei zaken van je over kunnen nemen. Je kunt over je pensioen geadviseerd worden. Maar ze kunnen je ook alle zorg uit handen nemen en jouw zaken regelen. Zij zijn gespecialiseerd in alle zaken omtrent pensioenen, waardoor jij zeker weet dat je op je je op je oude dag geen zorgen hoeft te maken over financiën. Zulke consultants zijn getraind, zijn vaak onafhankelijk van verzekeringen, en houden zich full time bezig met veranderingen in pensioenregelingen.

Om te controleren of een pensioenadviseur betrouwbaar is, kun je kijken of hij lid is van de Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen.