Hoe werkt autotraden en is het iets voor mij?

Autotraden
Wilt u optimaal gebruik maken van de trading systemen die er beschikbaar zijn? Dan kunt u gebruik maken van het autotraden. Dit zorgt ervoor dat u zelf niet langer transacties hoeft op te geven die u wilt laten uitvoeren, u kunt dit gewoon automatisch laten verlopen. Indien u een trading systeem heeft gevonden waar u het vertrouwen in heeft kunt u er met het autotraden voor zorgen dat u hier zelf eigenlijk geen omkijken meer naar heeft. Het autotraden zorgt voor de technische analyse, de interpretatie hiervan en het uiteindelijke doorgeven van de gewenste transacties. Aan de andere kant heb je zelf natuurlijk nog behoorlijk wat mogelijkheden. Wij zetten ze voor je op een rij, zodat je na kunt gaan of het autotraden wat voor je is.

Wilt u gaan autotraden, of denkt u daar in ieder geval over na? U heeft in ieder geval zelf altijd de mogelijkheid om de grootte van de inleg te bepalen, door aan te geven met hoeveel contracten u mee wenst te doen. Daarnaast kunt u meerdere systemen voor het autotraden met elkaar combineren, om het risico goed te spreiden. Verder kunt u altijd zelf handmatig ingrijpen tijdens het handelen door het systeem, zodat u zelf de controle houdt over uw kapitaal en u toe kunt werken naar een aantrekkelijk rendement.

Grootte van de inleg bepalen

Wilt u zelf zorgen voor voldoende controle over het autotraden? U heeft in ieder geval altijd de mogelijkheid om zelf de inleg te bepalen, aan de hand van het aantal contracten die u wilt gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld met een relatief klein bedrag beleggen, of aan de andere kant goed van start gaan en juist een flinke inleg doen? U bepaalt zelf op welke manier u gebruik wilt maken van het trading systeem, zodat u het autotraden volledig naar wens vorm kunt geven.
Op het moment dat u gebruik maakt van het autotraden en de systeemaanbieder besluit om een bepaalde positie te openen hoeft u niets te doen. Het systeem zal er automatisch voor zorgen dat ook u de positie opent, of deze aan de andere kant weer sluit. Het aantal contracten waarmee u de inleg wenst te doen bepaalt hoeveel geld u hiervoor inzet.

Trading Systemen combineren

Wilt u ervoor zorgen dat het autotraden niet tot een te groot risico leidt? Dan is het verstandig om gebruik te maken van meerdere verschillende systemen. U zorgt er op die manier voor dat u het risico kunt spreiden, waardoor de kans kleiner is dat een systeem tot een vervelende uitschieter omlaag leidt. Houd er aan de andere kant rekening mee dat ook de positieve uitschieters op deze manier minder snel tot een mooi resultaat zullen leiden, er vindt in plaats daarvan een middeling tussen de verschillende systemen plaats. Het is echter wel verstandig om gebruik te maken van verschillende systemen, aangezien het net als bij het reguliere beleggen verstandig is om het risico zoveel mogelijk te spreiden.

Handmatig ingrijpen tijdens autotraden

Maakt u gebruik van het autotraden, of bent u dit van plan en wilt u er zelf graag voor zorgen dat u toch gewoon in kunt grijpen? Dit is ook tijdens het autotraden geen enkel probleem, u kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een bepaalde positie eerder te sluiten. Heeft u het idee dat de positie geen goede keuze vormt, of is er nieuws naar buiten gekomen dat u al direct wilt gebruiken om een nieuwe keuze te maken? In dat geval is het mogelijk om de positie gewoon handmatig te sluiten. Het is dan niet nodig om op het systeem te wachten, waardoor u kunt ingrijpen op het moment dat u wenst of u het idee heeft dat dit noodzakelijk is.

Zelf in controle tijdens het autotraden

Uiteindelijk heeft u ook tijdens het autotraden gewoon zelf de controle over de beleggingen die u doet, aangezien u kunt ingrijpen wanneer dit nodig is. Daarnaast bent u zelf degene die een keuze kan maken uit de verschillende systemen die er beschikbaar zijn, om tot een goede afweging te komen tussen bijvoorbeeld het risico en het mogelijke rendement. Door goed te kijken naar de verschillende trading systemen zorgt u ervoor dat u het handelen zelf zoveel mogelijk uit handen kunt geven, met name om uw emoties uit te schakelen. Het autotraden kan op die manier leiden tot een behoorlijk hoog rendement op uw investeringen.