Handige Tips om Beter te kunnen Daytraden

Tips daytraden


Ben je op zoek naar handige tips om beter te kunnen daytraden, zodat je daar het maximale uit kunt halen? Er bestaat geen winnende strategie die een ieder toe kan passen, aangezien een ieder dan inmiddels miljonair was geweest. Dat betekent aan de andere kant niet dat je aan de hand van slimme tips een betere trader kunt worden. Waardoor je de kans op succes zo groot mogelijk kunt maken. Wij zetten de tips voor het daytraden voor je op een rij. Het is vervolgens aan jou om ervoor te zorgen dat je hier op de juiste wijze mee omgaat.

Combineer boeken over daytraden met discussies door traders

Wil je meer leren over het daytraden? Dan kun je daarvoor gebruik maken van verschillende boeken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Mastering Futures van Bo Yoder en Market Wizards van Jack Schwager. Indien je al wat meer ervaring hebt. Houd er echter rekening mee dat de boeken het daytraden standaard maar vanaf één kant belichten. Er is weinig tot geen ruimte voor tegenspraak en alternatieve uitleg. Het is daarom verstandig om ook ervaringen van andere traders mee te nemen in je oordeel, op het moment dat je meer probeert te leren over daytraden.

Je hoeft je niet te laten leiden door de meningen en ervaringen van anderen. Maar het is wel verstandig om na te gaan welke informatie er beschikbaar is en hoe anderen daarmee omgaan. Je zou in theorie een betere daytrader kunnen worden door van anderen aan te horen hoe zij het doen en daar vervolgens tegenin te gaan. Als daytrader is het de kunst om op de juiste momenten tegen de massa in te gaan, aangezien dat je de hoogste rendementen op zal leveren. Om tegen de massa in te gaan dien je eerst na te gaan hoe die massa zich beweegt. Dus zorg ervoor dat je boeken leest en je ook de ervaringen en meningen van anderen goed in de gaten houdt.

Lees over winnen en verliezen met daytraden

Veel van de verhalen over het daytraden gaan over het maken van grote rendementen, over het winnen. Houd er aan de andere kant echter rekening mee dat het daytraden ook voor een groot deel bestaat uit verliezen. Het is niet nodig om uitsluitend te winnen, mits je ervoor zorgt dat je vaker wint dan je verliest, of de winsten in ieder geval groter zijn dan de verliezen. Des te gunstiger deze balans uitvalt, des te beter je erin slaagt om het daytraden onder de knie te krijgen en ervoor te zorgen dat je daar een aantrekkelijk bedrag mee kunt verdienen.

Interessante websites over daytraden

Bux Beleggersplatform

Beurstrading Nederland

Daytraden en money management

Maak gebruik van een papertrade account

Heb je nog totaal geen ervaring als trader en wil je met een aantal handige tips het daytraden beter onder de knie krijgen? Dan is het verstandig om de tips in de praktijk te brengen door gebruik te maken van een papertrade account. Dit is als het ware een oefenaccount, waarbij je gebruik kunt maken van geld van de online broker. Je hoeft zelf nog geen storting te doen, waardoor je nog geen risico loopt.

Ervaring met timeframes en strategieën

Je kunt op die manier het daytraden beter onder de knie krijgen, door onder andere ervaring op te doen met timeframes en strategieën. Wat zijn de timeframes waarmee jij de meeste successen haalt en hoe is de strategie van invloed op de controle over je emoties? Dit zijn belangrijke inzichten die je op kunt doen, om met de handige tips het daytrading beter onder de knie te krijgen en naar een winnende strategie toe te kunnen werken.

Met daytraden op de FOREX, DAX, of AEX kun je een goed extra inkomen verdienen!