Geld verdienen met daghandel: hoe doe je dat?

Geld verdienen met daghandel op de beurs.

Daghandel is een manier om makkelijk geld te verdienen met de handel in dingen die je op de beurs kunt kopen en verkopen. Bijvoorbeeld aandelen, valuta’s, grondstoffen en andere dingen. Bij daghandel koop en verkoop je deze dingen binnen één dag. Je probeert te profiteren van kleine veranderingen in de prijs. Daghandel kan leuk en spannend zijn, maar ook moeilijk en riskant. Je moet goed weten wat je doet en hoe je het doet. In dit artikel geven we je een aantal tips om te beginnen met daghandel.

Wat is daghandel?

Daghandel is een vorm van handelen waarbij je binnen één dag dingen koopt en verkoopt op de beurs. Je houdt deze dingen dus niet langer dan één dag vast. Je doet dit om te profiteren van kleine veranderingen in de prijs. Deze veranderingen kunnen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld nieuws, gebeurtenissen of de mening van andere handelaren.

Bij daghandel kun je verschillende dingen kopen en verkopen, zoals:

 • Aandelen: dit zijn stukjes van bedrijven die je kunt kopen en verkopen. De prijs van een aandeel hangt af van hoe goed het bedrijf het doet en wat andere handelaren ervan vinden.
 • Valuta’s: dit zijn verschillende soorten geld die je kunt wisselen. De prijs van een valuta hangt af van hoe sterk het land het doet en wat andere handelaren ervan vinden.
 • Grondstoffen: dit zijn dingen die je uit de natuur haalt, zoals olie, goud, koffie of graan. De prijs van een grondstof hangt af van hoeveel er beschikbaar is en hoeveel vraag er is.
 • Andere dingen: er zijn nog veel meer dingen die je kunt kopen en verkopen op de beurs, zoals indexen, obligaties, opties en cryptovaluta.

Waarom zou je aan daghandel doen?

Daghandel kan verschillende voordelen hebben, zoals:

 • Je kunt geld verdienen met zowel stijgende als dalende prijzen. Je kunt namelijk niet alleen iets kopen en later verkopen voor een hogere prijs (long gaan), maar ook iets verkopen en later terugkopen voor een lagere prijs (short gaan).
 • Je kunt meer geld verdienen met minder geld. Je kunt namelijk gebruik maken van hefboomwerking. Dit betekent dat je meer kunt kopen of verkopen dan je eigenlijk hebt. Zo kun je meer winst maken als de prijs in jouw voordeel verandert. Maar let op: je kunt ook meer verlies maken als de prijs tegen jou verandert.
 • Je kunt handelen in verschillende dingen op verschillende markten. Zo kun je kiezen wat het beste bij jou past en wat het meeste kans geeft op winst.

Wat zijn de nadelen van daghandel?

Daghandel heeft ook een aantal nadelen, zoals:

 • Je moet veel kosten betalen voor elke keer dat je iets koopt of verkoopt. Dit zijn bijvoorbeeld commissies, spreads, swapkosten en financieringskosten. Deze kosten kunnen je winst flink verminderen.
 • Je loopt veel risico door de snelle veranderingen in de prijs. Vooral als je gebruik maakt van hefboomwerking kun je veel geld verliezen als de prijs tegen jou verandert.
 • Je moet veel tijd, aandacht en stress kunnen besteden aan daghandel. Je moet namelijk steeds de beurs volgen, snel reageren op veranderingen en je emoties onder controle houden.

Hoe begin je met daghandel?

Om te beginnen met daghandel moet je een aantal stappen volgen:

 • Kies je handelsstijl en strategie: er zijn verschillende manieren om te handelen op de beurs, zoals scalpen, swing trading, trend trading en contrarian trading. Elke manier heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen, risico’s en beloningen. Je moet een manier kiezen die past bij jouw persoonlijkheid, doelen, vaardigheden en risicobereidheid.
 • Kies je markt en ding: er zijn veel verschillende markten en dingen waarin je kunt handelen op de beurs, zoals aandelen, valuta’s, grondstoffen en andere dingen. Elke markt en ding heeft zijn eigen kenmerken, voor- en nadelen, kansen en uitdagingen. Je moet een markt en ding kiezen die past bij jouw handelsstijl.
 • Kies je handelsplatform en broker: je hebt een handelsplatform nodig om de beurs te volgen en je orders te plaatsen. Je hebt ook een broker nodig om je toegang te geven tot de beurs en je orders uit te voeren. Je moet een handelsplatform en broker kiezen die betrouwbaar, veilig, snel en goedkoop zijn. Je moet ook letten op de functies, tools en diensten die ze bieden.
 • Doe je marktonderzoek en analyse: je moet de markt goed onderzoeken en analyseren voordat je gaat handelen. Je moet weten wat de markttrends, patronen, kansen en risico’s zijn. Je moet ook weten wat de economische gegevens, het nieuws en het sentiment zijn die de markt kunnen beïnvloeden. Je kunt hiervoor gebruik maken van fundamentele analyse en technische analyse.
 • Maak je handelsplan en volg het: je moet een handelsplan maken waarin je je doelen, strategieën, regels en criteria vastlegt. Je moet ook bepalen hoeveel geld je wilt investeren, hoeveel risico je wilt nemen en hoeveel winst of verlies je wilt accepteren. Je moet je handelsplan volgen en niet afwijken van je plan door emoties of impulsiviteit.

Wat zijn de tips voor daghandel?

Daghandel kan moeilijk zijn, maar er zijn een aantal tips die je kunnen helpen om succesvol te worden:

 • Besteed voldoende tijd aan het opbouwen van inzicht in de markt en het plannen van hoe verder te gaan in verband met daghandel.
 • Bedenk vooraf altijd een strategie. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van trendvolgende strategieën, breakout strategieën, scalpeerstrategieën of contrarian strategieën.
 • Let op de bemiddeling bij daghandel, om te voorkomen dat uw winst erdoor opgeslokt wordt. Kies een broker die lage kosten en spreads biedt.
 • Wees niet bang om de stop loss-functie te gebruiken. Dit is een functie waarmee je automatisch je positie sluit als de prijs een bepaald niveau bereikt. Zo kun je je verlies beperken als de markt tegen jou verandert.
 • Handel niet op het nieuws. Het nieuws kan de markt plotseling doen bewegen, maar het is moeilijk te voorspellen hoe de markt zal reageren. Het is beter om te wachten tot de markt stabiliseert na het nieuws.
 • Let op de marktcorrelaties. Sommige markten of dingen kunnen elkaar beïnvloeden of in dezelfde richting bewegen. Bijvoorbeeld, als de olieprijs stijgt, kan dit ook de aandelen van oliebedrijven doen stijgen. Je kunt hier gebruik van maken om meer kansen te vinden of om je risico’s te spreiden.

Conclusie: daghandel is een bijzondere handelsmethode

Daghandel is een manier om geld te verdienen met de handel in dingen die je op de beurs kunt kopen en verkopen binnen één dag. Daghandel kan veel voordelen hebben, zoals geld verdienen met zowel stijgende als dalende prijzen, meer geld verdienen met minder geld en handelen in verschillende dingen op verschillende markten. Maar daghandel heeft ook veel nadelen, zoals veel kosten betalen, veel risico lopen en veel tijd, aandacht en stress besteden.

Om te beginnen met daghandel moet je een aantal stappen volgen: kies je handelsstijl en strategie, kies je markt en ding, kies je handelsplatform en broker, doe je marktonderzoek en analyse en maak je handelsplan en volg het. Er zijn ook een aantal tips die je kunnen helpen om succesvol te worden met daghandel: besteed voldoende tijd aan het opbouwen van inzicht in de markt en het plannen van hoe verder te gaan in verband met daghandel, bedenk vooraf altijd een strategie, let op de bemiddeling bij daghandel, wees niet bang om de stop loss-functie te gebruiken, handel niet op het nieuws en let op de marktcorrelaties.

Daghandel is dus een bijzondere handelsmethode die veel kennis, vaardigheid en discipline vereist. Het is niet geschikt voor iedereen, maar als je het goed doet, kun je er veel geld mee verdienen.

Plaats een reactie