Geld verdienen met aandelen op de beurs

Geld verdienen met aandelen op de beurs
Nederland staat bekend als een land waarin van oudsher veel mensen sparen. De gemiddelde Nederlander heeft een aardig vermogen opzij gezet voor onverwachte uitgaven of onvervulde toekomstdromen. Een aantal jaar geleden was dit een veilige optie, die bovenal nog een aantrekkelijk rendement opleverde. Deze tijden zijn echter al een aantal jaren verleden tijd. We leven momenteel namelijk in een economische klimaat, waarbij spaarrentes tot een historisch dieptepunt zijn gedaald en de veiligheid van banken is geworden tot een absolute schijnveiligheid. Voor veel mensen zou dit dan ook het moment om het roer om te gooien en te gaan beleggen. Op dit moment nog één van de weinige manier om daadwerkelijk geld te kunnen verdienen met je spaargeld.

Verantwoord geld verdienen

Geld verdienen met beleggen kan op verschillende manieren, maar over de afgelopen jaren is beleggen in aandelen het meest lucratief gebleken. De aandelenbeurzen hebben mooie resultaten laten zien en daar hebben de beleggers volop van kunnen profiteren. Wanneer je besluit om te gaan beleggen in aandelen, moet je je echter wel bewust zijn van de risico’s die er aan aandelen kleven. Beleggen levert op de langere termijn namelijk alleen geld op wanneer dit op een verantwoorde manier gebeurt. Voordat je de keuze maakt om in aandelen te beleggen is het daarom belangrijk dat je over enige achtergrondkennis beschikt en informatie hebt ingewonnen over de verschillende mogelijkheden.

Beleggen is een kwestie van risicospreiding

Risicospreiding is het sleutelwoord voor iedere belegger. Zeker wanneer je belegt in aandelen moet je je hier uitermate van bewust zijn. Beleggen in aandelen van bijvoorbeeld 1 onderneming houdt in dat je belegd vermogen verdampt wanneer dit bedrijf negatief in het nieuws komt. Wanneer je echter belegt in verschillende bedrijven in verschillende sectoren in verschillende landen, reduceer je dit risico aanzienlijk. Het verlies van bepaalde aandelen kun je op deze manier compenseren met de winst in andere delen van je portefeuille. Een doordachte opbouw van je portefeuille draagt dus bij aan de verantwoorde marges waarbinnen de waarde zich de komende jaren zal ontwikkelen.

Risicobereidheid

Wanneer je ervoor kiest om geld verdienen regel toemaken met beleggen in aandelen, moet je een zekere mate van risicobereidheid bezitten. Wanneer de beurzen wereldwijd dalen zal dit je namelijk geld kosten. Beleg daarom altijd met geld dat je op korte termijn niet nodig hebt en bepaal voor jezelf welk neerwaarts risico je kunt accepteren. Spreiding zorgt voor een meer verantwoord risico, maar sluit in geen enkel geval de risico’s uit. De aandelenmarkt is namelijk erg fragiel en reageert op alles wat er in de wereld gebeurt. Blijf dus goed op de hoogte en reageer consequent op wat je om je heen ziet gebeuren. In dat geval is beleggen in aandelen een zeer interessante manier om een hoog rendement uit je vermogen te halen.

Tips voor beleggen met Aandelen, Futures en CFD’s

Voordat je gaat beleggen alles goed nalopen

Tips voor beter daytraden

Automatisch Beleggen met een Trading Systeem

Daytraden als beroep