Een betere wereld voor verantwoord investeren

De economie staat op zijn kop tegenwoordig kan je je niet meer omdraaien of er it al weer een nieuwe bank die failliet is. Hele landen gaan nu zelfs over de kop je houd het niet voor mogelijke. Heb je geld dan kan je het maar beter in een oude sok stoppen want voor je het weet pakt de overheid het af in de vorm van staatobligaties,pensioenen noem maar op. Heb je weinig nou kijk dan maar uit want de voorzieningen worden steeds minder. Veel mensen klagen erover nog veel mensen doen er niks aan. Het zit hem in dat verschil wie wordt er nu rijk van want ja geld kan toch niet zomaar weg zijn?

Helaas is dat wel zo de waarde daalt en net zoals in sommige afrikaanse landen is het papieren geld waar een vrolijk afgezette tiran opstaat met een hoop nulletjes helemaal meer niks waard. Europa vangt zware klappen, de banken houden het niet meer en zitten inmiddels ook op zwart zaad.

Voor de simpele belegger zijn er natuurlijk een hoop mogelijkheden om je geld kwijt te raken maar waar het meeste rendement op zit is tegenwoordig moeilijk. Staatobligaties zijn zeker af te raden misschien als korte termijn belegging maar dan moet je heel goed uitkijken met de huidige ontwikkelingen in de Europese economie want er gaan een hoop vreemden dingen gebeuren niet alleen met de duitse bank maar alle 8 grootste europese banken gaan het zwaar te verduren krijgen.

Goed verantwoorde investeringen zijn er wel maar dan moet je goed kijken of weten waar je moet kijken we raden daarom op de langere termijn groenfonden en groenbeleggingen aan whisky goud en obligaties in de vastgoed. Deze geven nu hoog rendement. Zo is China momenteel als een razende goud aan het inkopen om de yuan hoger te laten komen want ook China heeft momenteel te kampen met een vertaging in de economische groei