Direct geld lenen met een minilening

Uitleg van het lenen van geld.

Direct geld lenen is in de hedendaagse maatschappij een van de normaalste zaken ter wereld. Wanneer men even niet rond kan komen bijvoorbeeld is geld lenen vaak een goede (tijdelijke) oplossing. Ook wanneer men een nieuwe aanschaf moet doen zoals een auto of een nieuwe koelkast is het mogelijk om uw financiële situatie wat te verruimen met een lening.

Hoe leen ik direct geld

Wanneer u heeft besloten om een lening af te sluiten zijn er verschillende mogelijkheden voor u. Zo zijn er verschillende soorten leningen waarvan met gebruik kan maken. Voor welke lening u kiest hangt een beetje af van de bestemming van het geld. Er zijn de volgende leningen beschikbaar voor de consument:

-Persoonlijke lening
-Achtergestelde lening
-Doorlopend krediet
-Hypotheek

Wanneer men een micro lening afsluit zal men de kredietverstrekker een soort van vergoeding moeten betalen. Over het algemeen wordt deze vergoeding betaalt in de vorm van rente. Rente is een periodieke betaling die de consument doet aan de kredietverstrekker, vaak maandelijks. De rente van een lening bepaalt dus eigenlijk hoe duur een lening is. Daarom is het ook verstandig om vooraf verschillende kredietverstrekkers te vergelijken met elkaar. Zo betaalt u niet te veel rente.

Direct geld lenen en het BKR

Wanneer u geld leent zal de kredietverstrekker een toetsing doen bij het BKR. Het BKR staat voor het Bureau Krediet Registratie en is een landelijke instelling die dossiers bijhoudt van iedereen die gebruik maakt van een vorm van krediet. Wanneer de kredietverstrekker een nieuwe klant krijgt kan deze dus bij het BKR het financiele verleden van deze potentiële klant doornemen om te kijken of er ooit problemen zijn geweest.

Mensen die bijvoorbeeld problemen hebben gehad met het aflossen van hun lening of hun rekeningen niet hebben betaald hebben vaak een negatieve BKR codering in hun dossier. Dit kan voor kredietverstrekkers een reden zijn om een nieuwe lening af te wijzen, vanwege het risico dat ze lopen met deze categorie mensen.

Aan de andere kant zijn er ook kredietverstrekker die hier minder problemen mee hebben en liever naar de toekomst kijken. Kan een consument aantonen dat hij/zij geen problemen zal kennen met het aflossen van de nieuwe lening in de toekomst dan is de kans groot dat ze bij deze kredietverstrekkers als nog een lening kunnen krijgen.