Is daytraden als beroep mogelijk?

Daytraden als beroep
Wil je van daytraden je beroep maken? Dan zijn er een aantal dingen die je goed moet begrijpen.
1. JA, daytraden als beroep is mogelijk!
2. Zorg in de startperiode dat je inkomen hebt uit je huidige werk.
3. Start met een traders-kapitaal van bijvoorbeeld minimaal 10.000 euro.
4. Ga niet gokken op de beurs zoals in het Casino, maar gebruik een trading systeem!

Daytraden als beroep en zelf een trading systeem bouwen

Als je wilt werken als daytrader dan heb je een trading systeem nodig! Als je er voor kiest om zelf een trading systeem te bouwen heb je in ieder geval de basis kennis nodig van Trend analyse, technische analyse en Price Action. Met deze kennis is het mogelijk om een goed systeem te bouwen waarmee je rendement kan maken op je portefeuille om zo een maandsalaris op te bouwen. Er bestaat een cursus om dit te realiseren, en kom je er niet uit? dan kan je alle vragen stellen die je hebt aan de cursus leiding. Deze leerschool voor daytraden is te vinden op deontwaaktetrader.info en is populair bij startende daytraders en beleggers.

Een bestaand trading systeem gebruiken

Wil je het helemaal makkelijk maken? Dan kan je natuurlijk ook een bestaand trading systeem gebruiken. Kies er wel een uit dat al jaren actief is en waar een track-record van meerdere jaren bij zit. Er zijn veel trading systemen beschikbaar dus zoek op Google naar deze instrumenten en vergelijk ze allemaal. Het voordeel van een bestaand handelssysteem is dat je direct kan beginnen met daytraden.

Je dagindeling als handelaar

Als daytrader hoef je niet de hele dag achter je schermen te zitten en elke beweging van de koersen bij te houden. Hoe moeilijk dit ook lijkt aangezien je natuurlijk de hele dag alles in de gaten wil houden. Een goede daytrader laat overdag de koersen links liggen en laat alle ruis uit de koersen lopen. Rond het slot van de handelsdag weet je namelijk wat het “grote geld” besloten heeft om te doen, kopen of verkopen.

Ook het financiele nieuws op de seconde volgen is niet goed aangezien het je belangrijkste beslissingen kan laten beïnvloeden. Het klinkt misschien vreemd, maar de meeste handelaren verliezen geld omdat ze de hele dag achter de computer zitten om de koersen bij te houden en de hele dag het financiele nieuws volgen! De succesvolle traders zijn de hele dag ergens anders mee bezig, bijvoorbeeld met hun huidige baan, studie of sport, en ga zo nog maar even door.

Money management

Veel beleggers en/of daytraders vergeten vaak een goed money management systeem toe te passen op hun beleggersportefeuille.