Boekhoudprogramma voor de verschillende doeleinden

Boekhoudprogramma
Een boekhoudsysteem of boekhoudprogramma is niet alleen handig voor de boekhouden, maar is ook nodig voor het succes van je bedrijf. Want een falende boekhouding kan zorgen voor een verliesmakend bedrijf. Daarom is het echt van belang om een goede boekhoudkundige software te kiezen waar je de boekhouding goed kan bijhouden. Berekent het systeem alle payroll eisen (PAYE, jaarlijkse vakantie, lange verlof enz.)

 1. Zal het systeem in staat zijn om meerdere bankrekeningen te behandelen
 2. Werkt het systeem nodig hebben om buitenlandse valuta te behandelen
 3. Werkt het systeem met afzonderlijke financiële records voor elk bedrijf of afdeling binnen het bedrijf
 4. Heeft het systeem gezorgd voor koppeling met andere computersystemen, zoals online betalingen
 5. Werkt het systeem met gedetailleerde verslagen over klanten, waar onder wat ze kopen, hoe vaak ze te kopen, als ze etc. kopen (vaak aangeduid als een Customer Relationship Manager-systeem).

Boekhoudprogramma software pakketten

De boekhoudprogramma’s die te vinden zijn op de markt zijn allemaal handig bestemd om je boekhouding. Er zijn heel wat boekhoudprogramma software pakketten die helpen een goede en succesvolle boekhouding te draaien. Want uiteindelijk gaat het erom dat je feilloos en foutloos je boekhouding kan draaien. Dit is niet alleen belangrijk voor de boekhouder, maar ook voor jezelf om te weten als je verliest draait of juist winsten maakt. De volgende boekhoudprogramma pakketten kunnen dan zeker een handje helpen:

 1. MYOB
 2. Sage
 3. Cashflow
 4. Quicken / QuickBooks
 5. Saasu
 6. Moneybird
 7. Exact
 8. Davilex
 9. ClearBooks
 10. En tientallen anderen.

Een boekhoudprogramma kan je veel tijd besparen. Naast het feit dat het verplicht is om je boekhouding bij te houden in Nederland, is het fijn om dit goed op orde te hebben voor je eigen financiële inzicht. Een goede boekhouding zorgt dat je beter weet hoe de huidige balans er voor staat. Daarnaast indien je werkt met een boekhouder, kan dit veel tijd en geld besparen. Je kunt snel een BTW-aangifte uitdraaien en eenvoudig al je facturen bewaren hiermee bijvoorbeeld.