Beurstips en adviezen voor beleggen en daytraden

Beurstips AEX
Welkom bij Beurstips Beste Informatie, hier vind u de laatste tips en adviezen voor beleggen en daytraden die de moderne belegger moet weten. Als je gaat beginnen met beleggen of je doet het al geruime tijd, door de snelle technologie zijn er altijd wel bepaalde onderwerpen die je moet weten om op de hoogte te blijven. Dit is erg belangrijk om te zorgen dat je een constant hoog rendement op je beleggers-portefeuille kan halen.

Beleggen positie trading en daytrading zijn behoorlijk populair in Nederland, ten eerste is het leuk en leerzaam, en ten tweede is de beloning hoger dan de rente op je spaarrekening. Er zijn zelfs particuliere beleggers/traders die kunnen leven van de beurs en hun vaste baan hebben opgezegd om zich volledig te kunnen concentreren op de beurs.

Verschil Beleggen, Positie trading en Daytrading

Beleggen op de beurs – passief beleggen op een langere termijn. Dan praten we over maanden tot jaren. Het heeft de tijd nodig om rendement te maken en je hoeft niet dagelijks je portefeuille na te kijken.

Positie trading op de beurs – actief beleggen op een kortere termijn. Hier hebben we het over dagen tot maanden. Het is de ideale manier om te handelen op de beurs terwijl je ook andere dagelijkse bezigheden hebt. Vooral voor de particuliere belegger die ook een baan heeft overdag is dit dé manier om te beleggen.

Daytrading op de beurs – actief beleggen op een zeer kort termijn. Dit is echt voor de experts die dagelijks de tijd hebben om meerdere uren te handelen op de beurs. We hebben het hier namelijk over minuten tot uren. Het is erg hectisch en niet aan te raden aan de particuliere belegger/trader.

Combinatie Beleggen en Positie trading – Een aanrader is 50% beleggen en 50% positie trading. Dit is goed vol te houden voor iedereen, en hogere rendementen op je portefeuille is zeer aannemelijk. Met deze combinatie kan je zelfs een maandsalaris verdienen met de juiste strategie en het juiste startkapitaal.

Beleggen op de AEX, DAX en de EURUSD

Het merendeel van de traders handelen op de AEX, DAX en de EURUSD. Maar is het ook bekend dat het meeste geld wordt verdiend met handelen op de AEX Index en het meeste geld wordt verloren door te handelen op de DAX en de EURUSD? Elke index of valutapaar reageert anders op bepaalde handelssystemen. Aangezien de AEX buitengewoon presteert op eigenlijk ieder simpel systeem is deze index steeds populairder aan het worden om op te beleggen – traden. Het is ook de makkelijkste manier aangezien elke broker wel futures (FTI), opties of turbo’s voor de AEX in zijn assortiment heeft voor zijn klanten. Van Alex, Binck tot TradersOnly.

Autotraden

De nieuwste rage in Nederland is het Autotraden. Deze strategie is komen overwaaien uit Amerika waar het al jaren dé tool is om hoge rendementen te halen op de beurs. Autotrading is erg eenvoudig en voor iedereen mogelijk. Je volgt namelijk de experts op de beurs die dag in dag uit goede resultaten behalen op hun portefeuille. De transacties die deze experts doen, die worden automatisch op jou portefeuille uitgevoerd!

Op deze manier heb je eigenlijk iemand werken voor jou zodat je zelf niet de hele dag de beurs in de gaten hoeft te houden. Binnen enkele dagen kan je dit autotraden al in werking hebben. Je hebt nodig een beleggersrekening die dit autotraden ondersteund. Bijv. via een beleggersplatform. Dan zoek je een expert (systeem) uit. Dit systeem vink je aan in je portefeuille, en je bent direct actief! Met autotraden is een hoog rendement van wel meer dan 100% mogelijk. Niet voor niets is deze nieuwe manier van beleggen/traden zo populair!

Hoog Rendement

Een hoog rendement met beleggen of traden is altijd mogelijk als je de juiste strategie gebruikt. Of je nu handelt op de beurs met aandelen, futures, opties of iets anders, een goede strategie is nr.1 in je beleggers draaiboek. Een strategie kan zijn: technische analyse, fundamentele analyse, autotraden, en ga zo nog maar even door. Hou je vast aan deze strategie en verander vooral niet als het even tegen zit. Je strategie heeft namelijk de kans nodig om zich te bewijzen! Veel particuliere beleggers verliezen namelijk veel geld door voortdurend hun strategie te veranderen als het even niet werkt.

Beste Brokers

Broker 1 – TradersOnly – Deze broker staat met stip op nummer 1 en is de grote winnaar bij Beleggers Belangen. Behalve de lage tarieven en de beste klanten-service hebben klanten de mogelijkheid om beter te beleggen dmv cursussen, presentaties en webinars.

Broker 2 – Lynx – Deze broker bied beleggers en traders de mogelijkheid om met makkelijke platformen te werken. Naast de lage tarieven zijn de medewerkers service gericht. De handelsmogelijkheden zijn hier eigenlijk onbeperkt.

Broker 3 – Plus500 – Staat vooral bekend om te handelen in Nederlandse CFD’s aandelen en valuta’s. Een gratis demo oefenaccount is snel in orde te maken. De tarieven zijn niet te hoog bij deze broker.

Broker 4 – Saxo Bank – Dit is een Deense Broker met veel handleidingen over beleggen en traden op de website. Handelen kan op alle grote Indices en valuta’s. Zoals de meeste grote brokers kan je hier ook een demo account aanvragen.

Broker 5 – Binck Bank – Een vertrouwde broker in Nederland met redelijke tarieven. De handels mogelijkheden zijn wat kleiner, maar futures, opties en turbo’s zijn hier geen probleem.

Beste Beurstips

Beurstip 1 – Op nr.1 staat dit jaar Autotrading. Eigenlijk niet zo verwonderlijk aangezien het makkelijk en veilig is en bijna altijd garant staat voor betere rendementen op je kapitaal. Autotrading wordt ook wel Robot Trading genoemd.

Beurstip 2 – Hou niet de hele dag het nieuws in de gaten. Het beïnvloed je beslissingen waardoor je met emotie kan gaan handelen. Al het nieuws zit in de koersen, vooral met candlesticks kan je dit goed zien. Hou je dus aan de beurskoersen en niet aan de media.

Beurstip 3 – Hou je bij één strategie. Een strategie heeft de tijd nodig om zich te bewijzen. Pas na 50 tot 100 transacties kan je zien of je strategie wel of niet werkt. Geef het de tijd! Veel beleggers verliezen veel geld door constant van strategie te wijzigen. Een strategie (trading systeem) staat bovenaan je beleggers plan.

Beurstip 4 – Money management – Dit is een ondergeschoven onderdeel van beleggen en traden. Gebruik een (eenvoudig) money management systeem en zet niet direct alles op één kaart. Bij winst een stapje hoger en bij verlies een stapje terug.

Beleggersportefeuille beurstips

AEX Portefeuille – Een goed voorbeeld van een portefeuille die al jaren lang een goed rendement heeft is de beleggersportefeuille van Beurstrading.nl. Vanaf 2001 tot vandaag is een gemiddeld rendement gehaald van meer dan 50%. De resultaten zijn behaald op de AEX Index met een trading systeem dat werkt met technische analyse, trend analyse en price action. Iedereen kan dit systeem gebruiken met autotrading via een platform of door alleen sms en email signalen te ontvangen via de website van Beurstrading NL.

Zoals deze beleggersportefeuille laat zien zijn er betere jaren en mindere jaren. Het is de kunst om vol te houden, zelfs als je een minder jaar meemaakt. Veel beleggers zullen afhaken als ze een jaar verlies hebben gemaakt met een systeem/strategie, maar net als de beurs gaat het rendement op een beleggers-portefeuille in golven, namelijk omhoog en omlaag. Als je over de jaren heen steeds 2 stapjes vooruit doet en af en toe 1 stapje achteruit, dan spreek je over een goed resultaat/rendement.