De beste beleggingssystemen voor beleggen

De beste beleggingssystemen
In de afgelopen 100 jaar bleek de combinatie van 60% aandelen en 40% obligaties een gemiddeld rendement van 8,4% per jaar op te leveren. Deze combinatie bleek zelfs in tijden van crisis, zoals de afgelopen jaren, een goed rendement te behalen. Dus is dit het beste beleggingssysteem. Toch? Of toch niet? Dit is natuurlijk wel van een paar factoren afhankelijk. Op de eerste plaats van de aandelen en de obligaties die in het pakket zitten. Verder van de tijd dat je een dergelijk pakket aan kunt of wilt aanhouden. Op de derde plaats is het van belang naar de toekomst te kijken, zonder het verleden los te laten, maar ook zonder blind op het verleden te varen. De beste beleggingssystemen? Lees dan verder.

Beste beleggingssystemen

Wat het beste beleggingssysteem is, hangt af van de persoonlijke wensen en verwachtingen. Het handigst is het, zeker voor een beginnende belegger, om te starten met een beleggingsplan. Dat hoeft geen boekwerk te zijn. Alles kan op een A4. Beantwoord vragen als “Wat wil graag bereiken?”, “Voor wanneer?”, “Wat kan/wil ik aan geld inleggen?” en “Hoeveel jaar moet of wil ik beleggen?”. Kijk dan hoeveel risico je wilt lopen en win informatie in bij een broker of provider. Kies daarna een beleggingssysteem.

Keuzes

Mensen die beleggen zien als een wijze van sparen voor een beter pensioen, kiezen eerder voor de wat conservatieve weg, die misschien een lager rendement brengt, maar wel in combinatie met meer zekerheid. Anderen zullen kiezen voor de wat risicovollere variant en inzetten op hogere winsten. Beleggen is iets heel persoonlijks, waar ook een heel eigen keuze bij hoort. In deze wat onduidelijke tijd is een van de makkelijke beleggingssystemen het autotraden, waarbij je een afgesproken bedrag inlegt en dat eventueel per maand of kwartaal aanvult met een vast bedrag. Voor degene, die graag iets meer winst wil zien, is het turbosysteem misschien wel de aangewezen weg, aangezien dat relatief snel grotere winsten kan opleveren.

Beste systemen

Er zijn boeken geschreven over de vijf beste beleggingssystemen, waaronder de handel in futures of het AEX trading system die sommigen aanprijzen, maar uiteindelijk geldt dat dat systeem het best is dat bij je past. Waar je het gevoel bij hebt dat het goed zit. Dat geldt zeker als het op de toekomst gericht is, zoals het vermogensbeheer. Veel geautomatiseerde systemen behalen prima resultaten, waarbij je wel steeds voor ogen moet houden dat waar iemand wint iemand anders moet verliezen om het evenwicht te bewaren. Maak de keuze met jouw hoofd, nooit vanuit jouw emotie en nooit met een euroteken in jouw ogen. Wie slim belegt, zal oogsten. Wie hebzuchtig belegt, kan snel ten onder gaan. Bepaal daarom eerst waarom je belegt, wat je wil bereiken en kies dan voor het systeem dat daarbij het best past.