Beleggen in AEX futures? De mogelijkheden en de tips!

Beleggen in AEX futures

Het beleggen in futures op bijvoorbeeld de AEX Index kan een interessante optie zijn voor mensen met voldoende kennis van de markt. Er zijn grote kansen om met futures veel geld te verdienen, maar er zit ook flink wat risico aan. Deze beleggingseffecten zijn te koop bij brokers, dat zijn online banken die zich specialiseren in de handel in beleggingsproducten.

Wat zijn futures?

Futures zijn contracten die je aangaat met een andere partij. Hierin wordt afgesproken dat er op een bepaalde datum in de toekomst een onderliggende waarde – zoals een index, grondstof of valuta – wordt verhandeld tegen een prijs die al van tevoren is vastgesteld. Een bekend voorbeeld is de AEX: de belangrijkste Nederlandse beursindex met 25 bedrijven met de hoogste aandelenwaarde. Door gebruik te maken van het hefboomeffect kunnen er hoge rendementen behaald worden, maar ook is het mogelijk dat je meer verliest dan je inleg.

Hoe werken futures?

Een future is een financiële transactie waarbij je een contract afsluit over de koersontwikkeling van een onderliggende waarde. Je kunt bijvoorbeeld een future kopen waarin je bepaalt of de onderliggende waarde zal stijgen of dalen, wat ook wel aangeduid wordt als long of short. De AEX future is bijvoorbeeld een FTI en wordt gemeten in punten. Deze punten stellen een bepaald bedrag voor en de winst of het verlies dat je per punt maakt, hangt af van de contractgrootte van de future.

Future long gaan:

Als je verwacht dat de waarde van een bepaald onderliggend activum gaat stijgen, dan kun je een toekomstige longpositie overwegen. Hiermee kan je een winst behalen wanneer de waarde stijgt, omdat je een bedrag per punt ontvangt zoals afgesproken in het contract. Maar wanneer de waarde afneemt, in tegenstelling tot je verwachtingen, kan je geld verliezen. Dit gaat aan de hand van het puntensysteem, waardoor je bijvoorbeeld tien keer het bedrag per punt kwijt bent als er tien punten afgaan.

Future short gaan:

Bij de future short koop je een contract als je denkt dat de waarde van een onderliggend goed zal dalen. Hiermee kun je winst maken als het aantal punten daalt, wat wordt bepaald door het bedrag per gedaalde punt. In tegenstelling tot de future long, ga je geld verliezen als de waarde stijgt – met name als de waarde stijgt met meer punten dan afgesproken.

Simpel rekenvoorbeeld

Je koopt een bekende Nederlandse future op de AEX als onderliggende waarde. De contractgrootte bedraagt 200 euro per punt. In dit geval kies je voor een long-positie, wat betekent dat je verwacht dat de waarde van de onderliggende waarde stijgt. Op het moment van kopen staat de future op 600 punten. Later verkoop je de future omdat de waarde gestegen is naar 610 punten. Hierdoor heb je tien punten stijging meegenomen van de AEX, wat een winst van 2000 euro (10×200) oplevert.

Je besluit na enige tijd een short-variant van een future te kopen, omdat je verwacht dat de waarde zal dalen. De stand op het moment van kopen is 600, maar na enige tijd staat deze al op 610, wat een stijging van tien punten betekent, terwijl je had ingezet op een daling. Om verdere verliezen te voorkomen, besluit je de future short te verkopen. Hierdoor verlies je 2000 euro (10×200).

Het risico en de margin

Met futures kun je veel geld verdienen in korte tijd. Maar je kunt het net zo goed verliezen. Er zijn grote risico’s, mede door het hefboomeffect. Daarom moet je aantonen dat je een eventueel verlies kunt betalen. Hiervoor reserveer je een bedrag van je beleggingsrekening: de margin. Dit bedrag kan voor sommige contracten behoorlijk oplopen. Bij één future kan de margin zo al snel uitkomen op duizenden euro’s.

Waarom beleggen in futures?

Hoewel de risico’s aanzienlijk kunnen zijn, kan beleggen in futures voor ervaren beleggers een goede manier zijn om geld te verdienen. Door het hefboomeffect en het punten systeem, kunnen beleggers met een relatief kleine investering een hoog rendement behalen. Beleggers kunnen bijvoorbeeld bepaalde futures gebruiken om tegen een sterk dalende dollar ten opzichte van de euro te beschermen.

Futures kunnen een goede belegging zijn, als je genoeg kennis hebt. Het is mogelijk om snel geld te verdienen, maar je kunt ook snel veel geld verliezen, waardoor je uiteindelijk meer verliest dan je hebt ingelegd.

Beleggen met futures voor beginnelingen

Als u geïnteresseerd bent in het handelen in futures, is het belangrijk om te begrijpen hoe futures werken. Futurescontracten zijn financiële overeenkomsten waarmee beleggers kunnen wedden op de toekomstige koersstijging of -daling van een onderliggende waarde. Er zijn twee partijen betrokken bij elk contract: de koper en de verkoper. De koper verplicht zich om de activa tegen een bepaalde prijs te kopen op een bepaalde datum in de toekomst, terwijl de verkoper verplicht is om dezelfde activa tegen dezelfde prijs te verkopen.

Om te beginnen met beleggen in futures, moet u eerst een makelaar vinden die geschikt is voor uw behoeften. Online brokers bieden vaak futurescontracten aan. Het is ook belangrijk om de risico’s in acht te nemen die inherent zijn aan het handelen in futures, zoals marktrisico’s, liquiditeitsrisico’s en hefboomrisico’s. Er is geen garantie dat u winst zult maken bij het handelen in futures. Om succesvol te kunnen handelen, moet u ook begrijpen welke technieken en strategieën u moet gebruiken. Zorg ervoor dat u altijd voldoende kapitaal heeft om uw transacties te dekken.

Geld Verdienen op de Beurs AEX Met Futures: Waarom Beurstrading Nederland?

De AEX is een van de meest populaire beurzen in Nederland, waarop beleggers kunnen handelen in futures. Futures zijn financiële contracten waarmee beleggers kunnen profiteren van de bewegingen van een onderliggende activa. Maar om effectief te kunnen profiteren, is het belangrijk dat beleggers goed op de hoogte zijn van de markt.

Het Trading Systeem van Beurstrading Nederland

Beurstrading Nederland biedt een krachtig trading systeem dat beleggers helpt om geld te verdienen op de AEX. Het systeem geeft goed aan of je long of short moet zitten in de markt en dagelijks word je op de hoogte gesteld of je moet kopen of verkopen. Het systeem berekent risico’s en voorspelt trends, waardoor beleggers weten wanneer ze moeten kopen en verkopen.

Voordelen van Beurstrading Nederland

Beurstrading Nederland biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere trading systemen. Ten eerste is het systeem eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Als tweede biedt het een duidelijk overzicht van de markt, waardoor beleggers kunnen zien wat er gebeurt en geld kunnen verdienen. En ten derde helpen de voorspellingen van het systeem beleggers om slimme beslissingen te nemen.

Hoe een systeem je helpt om geld te verdienen

Met Beurstrading Nederland kunnen beleggers geld verdienen door slimme investeringen te doen. Het systeem geeft beleggers een duidelijk overzicht van de markt, waardoor zij kunnen zien wat er gebeurt en wat de beste investeringsmogelijkheden zijn. Het systeem berekent ook risico’s en voorspelt trends, waardoor beleggers weten wanneer ze moeten kopen en verkopen.

Het Voordeel van een trading systeem

Beurstrading Nederland biedt beleggers een aantal voordelen. Het systeem heeft een krachtige algoritme dat beleggers helpt bij het maken van de juiste investeringsbeslissingen. Ten tweede is het systeem eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Ten derde biedt het systeem een duidelijk overzicht van de markt, waardoor beleggers kunnen zien wat er gebeurt en geld kunnen verdienen.

Conclusie

Beurstrading Nederland is een krachtig trading systeem dat beleggers helpt om geld te verdienen op de AEX met futures. Het systeem biedt een aantal voordelen, waaronder gemakkelijk gebruik, een krachtige algoritme en een duidelijk overzicht van de markt. Beleggers kunnen slimme investeringsbeslissingen nemen en geld verdienen op de AEX met Beurstrading Nederland.

Plaats een reactie