Autotraden met futures: wat houdt het in?

Autotraden met futures
Beursplein 5 in Amsterdam en Wall Street in New York zijn voorbeelden van plaatsen die toonaangevend zijn voor de (internationale) handel, zowel in het verleden als in het heden. Desondanks gelden deze adressen niet langer meer als dé place-to-be voor beleggers en andere investeerders. De handel is gedigitaliseerd en vindt nu voornamelijk plaats via beeldschermen. Dat komt allemaal door autotraden, en vooral autotraden met futures – een begrip waar we hieronder verder op ingaan.

AutoTraden – wat is het precies?

De systemen die dit beleggen via beeldschermen mogelijk maken, laten zich omschrijven als automatische handelssystemen. Dergelijke programma’s noemen we ook wel AutoTrade Systems. Ze vormen de spil in allerlei soorten handel van vandaag de dag. Ten slotte bevindt beleggen zich nu voornamelijk in opgeslagen, digitale handelssystemen. Door middel van autotraden wordt het mogelijk voor beleggers om de meest recente én relevante handelssignalen vanaf de eigen monitor te volgen.

Wie gebruiken de AutoTrade-systemen?

Hoewel in principe iedere belegger baat kan hebben bij het gebruik van Autotraden, worden deze systemen voornamelijk gehanteerd voor beleggers die véél waarde hechten aan het automatisch laten uitvoeren van bepaalde transacties.

Wat zijn futures?

De (digitale) beurs verhandeld alles. Eén voorbeeld hiervan is de zogenaamde future. Hieronder verstaan we een termijncontract van financiële aard, waarbij twee verschillende partijen zich met elkaar verbinden. De afspraak draait om het op een bepaald moment leveren van een zeker product tegenover een prijs die vooraf bepaald is. Tezamen vormen deze futures een handel op zich en zijn de erg populair bij de meer ervaren beleggers.

Autotraden met futures – wáár gebeurt het?

Hoewel veel handel in bijvoorbeeld aandelen met behulp van het autotraden is gedigitaliseerd, is dit niet altijd het geval. Dit is anders met futures: deze zijn juist altijd gedigitaliseerd. Alle Europese futures worden verhandeld op de digitale wijze. Ook in de Verenigde Staten gebeurt dit veel, hoewel er op bepaalde plaatsen in het land óók nog in futures wordt gehandeld op de ‘ouderwetse’ manier. De betere AutoTrade systemen die handelen met futures vind u bijvoorbeeld via Google.

Autotraden met futures – hoe doe ik het?

Futures verhandelen gebeurt dus voor de Nederlandse belegger uitsluitend via een geautomatiseerd handelssysteem. Bovendien bieden dergelijke systemen de belegger een groot aantal voordelen. Autotraden met futures is zodoende overzichtelijk en maakt het mogelijk om meerdere stromen en signalen tegelijkertijd in de gaten te houden. Er bestaan meerdere aanbieden op het gebied van autotraden. Wél bestaat deze manier van handel, zoals gezegd, voornamelijk uit beleggers die al enige ervaring in het vak hebben. Zorg dus dat je jouw positie op de markt goed kent en begin alleen met autotraden met futures wanneer je wéét waaraan je begint.