Automatisch handelen op de AEX beurs

Automatisch handelen op de beurs
Maak uw beslissingen beter door automatisch handelen! U kunt op verschillende manieren beleggen of daytraden. U kunt zelf beslissen welke aandelen of andere effecten de moeite waard zijn, door af te gaan op uw “gevoel”. Aan de andere kant van het spectrum kunt u gebruik maken van geavanceerde trading systemen, die allerlei statistieken in de gaten houden en u op basis daarvan aangeven wanneer zich een kans op een aantrekkelijk rendement voordoet. Wat is de beste methode en hoe zorgt u ervoor dat u een aantrekkelijk rendement kunt maken?

Het is verstandig om gebruik te maken van het automatisch handelen, aangezien u uw beslissingen op die manier beter kunt maken. U schakelt uw emoties uit, u kunt sneller handelen dan voorheen en u bepaalt zelf of u de daadwerkelijke aankoop of verkoop ook automatisch uit wilt laten voeren. U kunt rekenen op een hoger rendement, terwijl u de inleg gelijk kunt houden. Op die manier is het automatisch handelen van grote toegevoegde waarde. En is het meer dan de moeite waard om u daar goed in te verdiepen.

Schakel de emotie uit

Wilt u meer rendement behalen op uw beleggingen of tijdens het daytraden, door uw beslissingen te verbeteren? Dan is het verstandig om gebruik te maken van het automatisch handelen. In Nederland zijn we daar op dit moment nog niet zo mee bekend, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Met name in Amerika en in Engeland maken beleggers hier al volop gebruik van en slagen ze erin om hun emoties zoveel mogelijk uit te schakelen. Belegt u al, of maakt u gebruik van de mogelijkheid tot daytraden? Dan is de kans groot dat u emoties ervaart zodra u een winst boekt of u een verlies dient te incasseren.

Met name de emoties bij verlies zijn vaak sterk en leiden tot een drang om het verlies direct goed te maken. Veel mensen maken de fout het risico op te laten lopen, waardoor ze uiteindelijk alleen nog maar meer verliezen. Het is mogelijk om dit tegen te gaan door gebruik te maken van de trading systemen en het automatisch handelen. Op het moment dat een positie verslechtert krijgt u het signaal te verkopen, terwijl u niet direct in de “verdediging” schiet. Bovendien houdt u verliesgevende posities niet langer te lang vast, waardoor u de verliezen kunt beperken.

Sneller handelen dan voorheen

Aan de andere kant kunt u dankzij het volledig automatisch handelen veel meer snelheid toevoegen. Op die manier bent u de handmatige handelaars steeds een stap voor, waardoor u de mogelijkheid heeft om maximaal te profiteren van de kans die zich voordoet. U kiest niet langer op basis van uw emotie voor het vasthouden van een positie of het aankopen van een verkeerdere andere positie. In plaats daarvan kan het trading systeem automatisch handelen en een meer gunstige positie voor u openen, op basis van de signalen vanuit de markt. U bent hiermee sneller dan de andere handelaars die dit handmatig dienen te doen. Waardoor u er als eerste bij bent om van een trend te profiteren. Wilt u een aantrekkelijker rendement maken op uw beleggingen of tijdens het daytraden? Schakel dan de emotie uit en handel sneller dan voorheen, dankzij het automatisch handelen dat er beschikbaar is.

Ontvang signalen of handel volledig automatisch

U kunt zelf bepalen of u volledig gebruik wenst te maken van het automatisch handelen, of dat u zelf wat meer controle wilt behouden. En U kunt het trading systeem de volledige macht in handen geven zodat u hier zelf geen omkijken meer naar heeft, of u heeft de mogelijkheid om slechts de signalen van het systeem te ontvangen. Dan kunt U bijna automatisch handelen, aangezien u zelf de koersen en de ontwikkelingen niet langer in de gaten hoeft te houden. Houdt u er binnen het daytraden voor om u te richten op een groot aantal verschillende posities? Dan kan het automatisch handelen u helpen om u duidelijk aan te geven waar de kansen liggen, zodat u daar direct op in kunt spelen. U kunt op meerdere fronten actief zijn, dankzij het automatisch handelen kunt u het overzicht bewaren en neemt u dus zelf steeds de juiste beslissing.

Hoog rendement dankzij automatisch handelen

Het volledig automatisch handelen of semi-automatisch handelen leidt tot een hoger rendement, waardoor het de moeite waard is om te investeren in een trading systeem. U zorgt er op die manier voor dat u als het ware een persoonlijke analist in dienst neemt, die goed kijkt naar de kansen op de markt die zich voordoen. U kunt vervolgens automatisch een positie in laten nemen, of in ieder geval het signaal krijgen om dit te doen. Op die manier kan het automatisch handelen leiden tot hogere rendementen, waardoor u de kosten voor het lidmaatschap van een van de systemen gemakkelijk kunt terugverdienen.