Automatisch beleggen naar financiële onafhankelijkheid

Automatisch beleggen
Wilt u met beleggen meer rendement halen dan op u op uw spaarrekening krijgt, maar niet via de standaardoplossingen die uw bank u kan bieden? Heeft u niet de tijd om u zelf volledig te verdiepen in beleggen. Of om 24 uur per dag transacties uit te voeren en te monitoren? Wellicht is automatisch beleggen dan een goede optie voor u.

Wat is automatisch beleggen?

Automatisch beleggen vindt meestal plaats op basis van daytrading. Daytrading is beleggen op zeer korte termijn. Dit kan zelfs een aankoop- en verkooptransactie binnen enkele seconden zijn. Maar meestal vindt de aankoop- en verkooptransactie binnen enkele dagen tot enkele weken plaats. Bij automatisch beleggen wordt er met name belegd in hefboomproducten, zoals (binaire) opties, turbo’s, futures en forex. Bij automatisch beleggen kiest u een systeem die bij u past, dit koppelt u aan een beschikbaar handelsplatform en hier stort u het bedrag waarmee u wilt gaan beleggen. Aan de hand van signalen, vaak gebaseerd op technische analyse aangevuld met marktinformatie, worden er automatisch aankoop- en verkooptransacties voor u uitgevoerd, zonder dat u zelf mee hoeft te kijken, of ook maar online hoeft te zijn.

Wat zijn de voordelen van automatisch beleggen?

Het belangrijkste voordeel heb ik al genoemd, u hoeft niet meer naar uw beleggingen om te kijken. Het systeem handelt middels een strategie die vaak in vele jaren is ontwikkeld. In Amerika wordt hier veelvuldig gebruik van gemaakt, maar in Nederland is automatisch handelen op de beurs nog niet erg bekend. De systemen zijn vaak ontwikkeld door analisten die zelf ook middels dit systeem handelen. Om een extra inkomstenbron te genereren, bieden ze een systeem tegen betaling aan, wat ze zelf ook gebruiken.

De aanbieders hebben dus zelf baat bij goede resultaten. Tot slot het rendement. Door het gebruik van hefboomproducten in combinatie met een goede trendanalyse kan het rendement bij automatisch beleggen oplopen tot tientallen procenten per maand. Er zijn systemen die afgelopen jaren meer dan 300% rendement op jaarbasis hebben behaald. Dit rendement is zelfstandig bijna niet haalbaar en haalt u zeker niet met de oplossingen die reguliere banken en beleggingsfondsen aanbieden.

Wat zijn de nadelen van automatisch beleggen?

Beleggen in hefboomproducten brengt een hoog risico met zich mee. De systemen dekken deze risico’s vaak af. Maar er is altijd kans dat uw ingelegd vermogen met tientallen procenten daalt in enkele dagen tijd. Dit staat echter in verhouding met de mogelijke rendementen. Een systeem maakt relatief veel transacties gedaan. Er moet per transactie betaald worden aan de broker, wat maakt dat de transactiekosten bij automatisch beleggen hoog uit kunnen vallen. Tot slot betaald u een vast bedrag per periode, vaak per maand om van een systeem gebruik te mogen maken. De trading systemen moeten deze kosten goed maken middels het rendement. Veel systemen om automatisch te beleggen stellen dan ook een minimum inlegbedrag (meestal € 5000,-) in mee te starten.

Past automatisch beleggen bij u?

Dit is een persoonlijke vraag die alleen u kan beantwoorden. Kunt u de minimale inleg missen en ligt u niet wakker van het neerwaartse risico? Dan is er een reële kans dat uw geld zeer snel groeit tot een mooi vermogen middels automatisch beleggen en is financiële onafhankelijkheid weer een aantal stappen dichterbij, of zelfs binnen handbereik! Een goed automatisch trading systeem vind u hier.