Automatisch beleggen met een trading systeem

Automatisch beleggen
Voor veel online beleggers is vaak de wirwar van beleggingsproducten de reden dat ze kiezen voor “automatisch beleggen met een trading systeem”. Dit product is enkele jaren geleden over komen waaien uit Amerika, en is door Today’s Beheer geïntroduceerd in Nederland. Hier zijn alle autotrading systemen ondergebracht en zijn te gebruiken voor de particuliere en zakelijke belegger.

Video: Automatisch beleggen

Het beste trading systeem

Er zijn veel trading systemen om automatisch mee te beleggen. Beurstrading Nederland is uitgeroepen met het Beurstrading AEX systeem tot het “beste trading systeem van het jaar” door de broker Today’s Brokers. Met een jaarrendement van meer dan 300%!  Dit systeem is uitermate geschikt voor beleggen of daytraden op de beurs.

Praktische tips om beter te beleggen

Als belegger heb je tal van mogelijkheden, je kunt het risico beperken of voor het maximale rendement gaan, je kunt kort beleggen of een doel stellen voor de komende 20 jaar. Je kunt kennis opdoen van het beleggen in het algemeen of je verdiepen in specifieke producten. Waar begin je om hier goed mee aan de slag te gaan en hoe zorg je ervoor dat je het beleggen als het ware stap voor stap onder de knie kunt krijgen? Beleggen is een kwestie van rustig aan beginnen en steeds een stapje verder komen, zodat je op termijn een mooi kapitaal kunt opbouwen en je daarmee kunt zorgen voor een aantrekkelijk rendement. Loop als beginnende belegger vooral niet te hard van stapel, maar maak in plaats daarvan gebruik van deze handige praktische tips om het stukje bij beetje onder de knie te krijgen.

Risico en termijn

Op het moment dat je wilt gaan beleggen is het allereerst verstandig om het risico te leren begrijpen. Hoeveel risico wil je lopen en hoe staat dat in verhouding tot het rendement dat je kunt verwachten? Je zal meer risico moeten nemen voor een rendement van 8% per jaar dan wanneer je genoegen neemt met 3% per jaar. Hoe hard heb je het geld uit je beleggingen nodig en wil je een hoog rendement maken, of juist proberen je kapitaal langzaam te laten groeien?

Dit laatste hangt deels samen met de termijn waarop je wilt beleggen. Wil je in een paar jaar tijd veel verdienen aan bijvoorbeeld risicovolle opties, of ben je van plan een lange termijn investering te doen voor je pensioen? Kies een wijze van beleggen en ga je daar meer in verdiepen, pensioenbeleggingen zien er totaal anders uit dan het speculeren of daytraden op de meer korte termijn.

Kennis en doel

Zorg er in ieder geval voor dat je goed weet wat je weet van beleggen, maar dat je daarnaast een idee hebt van waar je nog niet van op de hoogte bent. Dit laatste is het meest lastige, je kunt bijvoorbeeld een kennistest doen om na te gaan welke vragen je nog niet kunt beantwoorden. Ben je inmiddels al behoorlijk wijs en ervaren, of kom je aan de andere kant net kijken? Des te beter je daarvan op de hoogte bent, des te beter je nieuwe informatie tot je kunt nemen.

Denk vervolgens na over een doel dat je voor ogen hebt. Wil je beleggen om een mooie nieuwe auto te kopen, of ben je vooral van plan om stukje bij beetje te werken aan een mooi pensioen voor later, of wellicht de studie van je kinderen? Op het moment dat je uit kunt gaan van een specifiek doel is het mogelijk om daar je volgende beslissingen op af te stemmen.

Spreiden en producten

Leer bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van spreiden, zowel geografisch als op basis van de economische situatie en gevolgen voor specifieke bedrijven. Des te beter je leert te spreiden, des te groter de kans dat je op termijn een stabiel rendement kunt maken met de beleggingen die je doet.

Tenslotte is het verstandig om na te denken over de producten waar je gebruik van maakt, op het moment dat je wilt gaan beleggen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van automatische trading systemen, het systeem van Beurstrading NL is dan een goede keuze. Dit systeem wist in 2014 meer dan 300% rendement te maken en werd daardoor uitgeroepen tot het systeem van het jaar. Wil je aan de andere kant liever zelf beleggen in aandelen, of juist meer risico nemen met de opties en turbo’s die er beschikbaar zijn?

Automatisch beleggen

Een systeem voor automatisch beleggen is vaak de beste keuze voor de belegger van vandaag. Het nieuwe beleggen (zoals dit ook genoemd wordt) is populair omdat een hoog rendement een reële doelstelling kan worden. Waarom niet handelen zoals het “grote geld” het ook al jaren aan het doen is, en profiteren van de beste computer-systemen!