Assistent accountant

Een assistent accountant voert voornamelijk taken uit op financieel gebied. Een assistent accountant controleert namelijk de financiële administratie voor verschillende bedrijven. Daarnaast komt het ook steeds vaker voor, dat een assistent accountant de financiële administratie ook uitvoert voor verschillende bedrijven. Aangezien elk bedrijf een financiële administratie moet bijhouden, zijn er dan ook geregeld openstaande vacatures binnen deze branche.

Wat houd de functie van assistent accountant in?

Een assistent accountant verzorgt en controleert de financiële administratie van verschillende bedrijven. Binnen deze functie wordt er dus veel gewerkt met cijfers, maar is er ook geregeld contact met de bedrijven. Daarnaast is het natuurlijk ook een vertrouwelijke functie. Een assistent accountant voert verschillende werkzaamheden uit, zoals het opmaken van de jaarrekening, het verzorgen van de belastingaangiftes en tussentijdse rapportages opmaken. Een assistent accountant werkt voornamelijk voor een accountantskantoor.

Welke opleiding wordt er aangeboden?

De opleiding tot assistent accountant wordt gegeven op MBO niveau en duurt gemiddeld 3 a 4 jaar. Wel moet deze opleiding op niveau 4 worden behaald. Aan de hand voor de vooropleiding, wordt uiteindelijk bepaald hoelang de opleiding daadwerkelijk zal gaan duren. Tijdens de opleiding zal er ook stage moeten worden gelopen, zodat naast de theorie ook de praktijk aan bod komt. Zo wordt er tijdens de studie voldoende kennis opgedaan, zowel op theorieniveau als op praktijkniveau, om na de opleiding direct te kunnen gaan starten met werken. Ook kan er natuurlijk voor worden gekozen, om nog verder te gaan leren. Er zijn verschillende opleidingen op onder andere Hbo-niveau, die perfect bij de opleiding tot assistent accountant aansluiten.

Vacatures assistent accountmanager

Sinds de crisis op zijn beloop is komen er steeds meer financiële vacatures bij. De vacature van assistent accountant is één van de meeste gevraagde financiële beroepen. Doordat er behoorlijk wat assistent accountants opzoek zijn naar een baan, is het positief dat er steeds meer vacatures vrij komen. Het is momenteel nog niet zo dat er een overschot aan vacatures is, maar er zit verbetering in!