Achteraf betalen

Achteraf betalen
De laatste jaren vindt er een verschuiving plaats, steeds meer consumenten kopen producten online. Deze worden vervolgend thuis  afgeleverd. Van boodschappen, tot kleding en huishoudelijke apparaten: online shoppen neemt enorm toe. Het nadeel hieraan voor de consument is dat de kwaliteit van het product niet voor aankoop gecontroleerd kan worden. Dit kan wel bij aankoop in de winkel. Dit weerhoudt sommige consumenten van online winkelen, vooral in de productcategorieën in een hoger prijssegment. Achteraf betalen is de oplossing.

Achteraf betalen

Veel consumenten geven de voorkeur aan het achteraf betalen van producten die zij online aanschaffen. Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat de consument het product graag eerst uitprobeert voordat hij of zij het geld wil betalen, dit gebeurt bijvoorbeeld veel in de kledingindustrie. Ook producten met een hoge prijsklasse worden steeds vaker achteraf betaald, zodat de consument de kwaliteit eerst kan testen alvorens echt te betalen. Eerst zien, en dan betalen, dit kan heel veilig en vertrouwd. Omdat deze wensen toenemen, hebben veel webshops al een optie tot achteraf betalen. Bijvoorbeeld via acceptgiro, en er bestaat bijvoorbeeld ook mediamarkt gespreid betalen. Dit houdt in dat er niet alleen achteraf betaald wordt, maar dat dit in termijnen gebeurt. De webshop zelf kiest of hier een rente bij komt kijken of dat dit als een gratis service naar de consument toe wordt geboden.

Voordelen consument

Voor de consument levert dit voordelen op.  Risico’s worden vermeden bijvoorbeeld vermeden, en consumenten kunnen producten al aanschaffen als zij het geld nog niet op de rekening hebben. Maar ook voor bedrijven is deze nieuwe methode van betalen erg nuttig. Zij profiteren hiervan omdat meer consumenten dan de betaalstap durven te zetten, zonder naar de winkel te hoeven komen. Uiteindelijk levert dit meer omzet op, en hogere klanttevredenheid. Via websites die achteraf betalen mogelijk maken wordt zekerheid geboden, voor klant én consument.  Simpel en snel, acheraf betalen.