Wijnvakantie Portugal

Genieten van verschillende heerlijke wijnen in een prachtig land zoals Portugal. Wie wil dat nou niet. Ontdek de vele wijngaarden en wijnhuizen die in Portugal te vinden zijn. Daarnaast kan er dan ook nog eens worden genoten van dit prachtige land. Deze combinatie is mogelijk tijdens een wijnvakantie. Natuurlijk ligt tijdens deze vakantie de nadruk wel op het proeven en ontdekken van heerlijke wijnen, maar u komt ook op plekken waar u normaal niet zo snel zult komen. Zo ontdekt u ook nog eens erg gemakkelijk prachtige plekken in Portugal.

Interessante wijnreizen

Een wijnvakantie is voor een echte wijnliefhebber, natuurlijk de perfecte vakantie. Tijdens deze vakantie zullen verschillende regio’s bezocht worden, waar men verschillende wijngaarden zult vinden. Gedurende de reis zult u veel te weten komen over deze wijngaarden en natuurlijk zult u ook de wijnen kunnen proeven, die hier geproduceerd worden. Na de tijd, kunt u deze wijnen dan ook kopen. Zo kunt u thuis nog eens even heerlijk nagenieten. Ook heeft u de mogelijkheid om verschillende wijnhuizen te bezoeken. Een wijnvakantie kan op twee verschillende manieren worden geboekt. Zo is het mogelijk om een georganiseerde wijnvakantie te boeken, maar u kunt deze vakantie ook helemaal zelf plannen. Zo kunt u zelf bepalen wat u wilt bezoeken, waar u slaapt en wat de totale invulling is van de dag.

Wijnland Portugal

Portugal is een land met een erg divers klimaat. Het noorden van Portugal is koel en nat en daarnaast is het zuiden juist warm en zonnig. Hierdoor kunnen er in Portugal vele verschillende wijnen worden geproduceerd. In het noorden worden voornamelijk kwaliteitswijnen geproduceerd, terwijl het zuiden er juist om bekend staat, heerlijke toegankelijke wijnen af te leveren. Portugal staat dan ook als zesde op de lijst, van grootste wijnproducenten van Europa. Het land kent maar liefst veertien verschillende wijnregio’s die over het land verdeeld zijn. Natuurlijk staat Portugal ook bekend om haar heerlijke porten. Deze zijn vernoemd naar de grote havenstad Porto. Port is afkomstig uit de prachtige Douro vallei, dat wordt omschreven als het spectaculairste en mooiste wijngebied ter wereld.