Steeds meer mensen eten BYO met de kerstdagen

Jarenlang hadden we geld genoeg. De economie bruiste en we konden ons gelukt niet op. Tot 2008, toen kwamen we terecht in een crisis. Die crisis treft natuurlijk ook de kerstdagen. Jaarlijks is december voor veel gezinnen een pittige maand qua financiën: sinterklaascadeaus, kerstsurprises, kerstcadeautjes, veel lekker eten, enzovoort. De kerstdagen waren tot 2008 bij uitstek een reden om lekker uit eten te gaan met het hele gezin. Nu zien we echter een trend dat steeds meer gezinnen thuis het BYO concept gebruiken.

Chique restaurants verleden tijd door BYO?

Jarenlang kon het niet chique genoeg voor veel mensen: de kerstdagen moesten en zouden gevierd worden in een chique restaurant. Die trend neemt af. Veel all you can eet concepten tot de € 25,00 per persoon (zonder drank) nemen toe in populariteit. Dat geldt ook voor restaurants die hun kerstmaaltijdens thuis bezorgen. Denk aan onder andere La Place. Wie het kerstdiner thuis organiseert, voor vrienden en familie, of juist alleen het gezin, kan voor veel minder geld een veel uitgebreide diner voorschotelen. De crisis zorgt ervoor dat meer gezinnen hun kerst daarom thuis vieren.

BYO-party met de kerst?

Ook een manier van thuis kerst vieren is het “BYO”-concept. BYO staat voor Bring Your Own. Je spreekt dan met alle genodigden van het kerstdiner af dat iedereen wat maakt en meebrengt. Zo zorgt de ene persoon voor een lekker voorgerecht, de ander voor een zoet toetje en weer een ander voor de drank. Je kunt ook afspreken dat één van de genodigden (bijvoorbeeld waar het diner plaatsvindt) zich ontfermt over de aankleding van de kersttafel. Hij/zij zorgt dan voor een ultieme kerstsfeer in huis, met onder andere kaarsjes, gezellige kerst tafelkleden en chique linnen servetten, een kerstboom en blinkend bestek.

Wilt u ook bezuinigen met de kerstdagen, zonder in te leveren in beleving en gezelligheid? Dat kan zoals u leest! En geloof ons: de kerstdagen worden er heus  niet minder op. Enjoy!