Doe meer met de Doggybag

De attitude van de Nederlander tegenover het verspillen van eten verandert. Waar wij vroeger veel eten weggooien lijkt het anno 2015 steeds meer de norm om goed na te denken over wat en vooral wat men niet consumeert.  Deze verandering vindt niet alleen binnenshuis plaats, maar ook tijdens het bezoeken van een restaurant. Vragen om een doggybag is niet langer iets vreemds, maar wordt steeds meer de standaard als een bezoeker niet alles op krijgt.

De stichting Natuur & Milieu een campagne tegen voedselverspilling waarbij diverse tips werden gegeven over hoe men bewuster met voedsel omgaat en vooral hoe men verspilling tegen gaat. Één van de onderdelen van de campagne was een doggybag-campagne. In deze campagne werd ingegaan op de voordelen van een doggybag zoals de mogelijkheid om de inhoud van de doggybag te gebruiken om iemand anders te laten proeven. Verder beschrijft de stichting Natuur en Milieu de doggyback als een extra service en een manier om de service niet bij de deur te laten eindigen.

Zichtbaarheid op straat

Denkt u eens aan een willekeurige supermarkt en hoe een klant eruit ziet als deze naar buiten loopt. Ongetwijfeld ziet u een tas van een bepaald merk supermarkt voor u. Tassen worden door winkels al jaren/decennia als een vorm van reclame uiting gebruikt. Vreemd genoeg is deze trend niet gevolgd door eetgelegenheden terwijl hier een kans kan liggen op wat extra exposure. De doggybag is meer geworden dan het kale saaie zakje wat mensen met schaamte het restaurant uit smokkelen, het is een kans om te laten zien dat uw eetgelegenheid kwaliteit biedt.

Laat uw Doggybag bedrukken

Dan rest de vraag hoe men ervoor kan zorgen dat de doggybag van de tevreden klant met uw eetgelegenheid wordt geassocieerd. En gelukkig zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden om uw doggybag op te laten vallen. Één van de mogelijkheden is om deze te laten bedrukken. Op deze manier zien mensen uw doggybag op straat en krijgen ze het gevoel dat het eten bij uw eetgelegenheid zo goed is dat mensen het mee naar huis willen nemen. Bedrukken kan bijvoorbeeld met uw bedrijfslogo of adres. Maar, ook met een slogan die de kwaliteit van uw eetgelegenheid bestempeld en op de nieuwsgierigheid van de passant inspeelt.

Tevens zijn doggybags in diverse formaten leverbaar. U kunt uw klanten dus altijd de ideale doggybag aanbieden en dit is een vorm van service die vaak wordt gezien als ”net dat stapje extra” en een klant die nog meer tevreden is.

Persoonlijke doggybag bestellen bij Adriaan Dekker

Voor mogelijkheden met betrekking tot het ontwerp van uw persoonlijke doggybag kunt u op de website van Adriaan Dekker kijken (https://adriaandekker.nl/portfolio-item/papieren-draagtassen/). Adriaan Dekker levert verschillende soorten papieren- en kartonnenverpakkingen zoals papieren draagtassen, papieren zakken en snackzakken. Met meer dan 150 jaar ervaring is Adriaan Dekker, dé specialist voor verpakkingsmateriaal voor zowel de food sector als de non food sector.