Catering wel of niet uitbesteden?

Catering
De catering wel of niet uitbesteden? Deze vraag gaan wij je helpen beantwoorden in dit artikel. Lees snel verder!

Catering op een feest

Je gaat een feest organiseren. Hier komen veel dingen bij kijken. Een van de vragen die je jezelf gaat stellen, is of je de catering wel of niet moet uitbesteden. Ontdek onderstaand de voor- en nadelen van het inhuren van maaltijdverzorging op een feest.

Voordelen van het inhuren van catering op een feest

Wil je catering inhuren op je feest? Dit neemt je veel zorgen uit handen. Een grote feestlocatie heeft vaak een eigen catering. Wanneer je je feest echter in je tuin wilt houden, is het inhuren hiervan een belangrijk punt om bij stil te staan. Als je ervoor kiest om het in te huren, zul je zelf meer tijd hebben voor andere onderdelen van het feest. Je hoeft zelf niets klaar te maken. Ook tijdens het feest wordt alles voor je geregeld. Zo kun je optimaal genieten van je eigen feest.

Nadelen van het inhuren van catering op een feest

Het grootste nadeel van catering is dat prijzig is. Daarnaast moet je afvragen of de cateraar wel alles in huis heeft wat je nodig hebt. Indien dit niet het geval is, zul je zelf alsnog veel moeten regelen voor je feest. Verder heb je zelf geen controle over het eten dat geserveerd wordt. Je zult je dus volledig moeten vertrouwen op de deskundigheid van de cateraar.

Catering binnen je bedrijf

Ook voor een bedrijf is het een lastige keuze of zij dit wel of niet moeten uitbesteden. Onderstaande voor- en nadelen helpen je bij het maken van deze lastige keuze.

Voordelen voor binnen een bedrijf

Catering is natuurlijk erg goed voor de sfeer. Je kunt het natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Denk hierbij aan zelfbediening, automaten of een kantine met een kantinedame. Al deze onderwerpen zijn hier vormen van, maar deze vormen verschillen wel sterk van elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om een aantal werknemers verantwoordelijk te maken voor de maaltijdverzorging. Zie dit voor je als een vorm van corvee. Bedenk als bedrijf goed wat je wilt bereiken bij je werknemers en hoeveel budget je over hebt voor een goede catering.

Nadelen van binnen een bedrijf

Maaltijdverzorging binnen een bedrijf is meestal best prijzig. Het is belangrijk dat je als bedrijf het geld ervoor over hebt. Ook is het goed om te kijken naar het aantal werknemers. Werken er weinig mensen binnen je bedrijf? Dan is het jammer om een dure maaltijdverzorging aan te schaffen. Je kunt hier natuurlijk wel iets voor tegenover stellen. Wanneer er meer dan 100 werknemers bij je bedrijf werkt, is het inhuren van catering een heel ander verhaal.

Ben je tot het besluit gekomen om gebruik te maken van catering? Ontdek dan snel de mogelijkheden bij JB’s Party en Catering