Breng uw buffet naar een hoger niveau met een chafing dish

Chafing dishes
Organiseert u buffetten of heeft uw locatie een lopend buffet? Serveert u ook warm eten tijdens uw buffetten? Dan is een chafing dish een onmisbaar hulpmiddel! Een chafing dish wordt in het Nederlands vaak aangeduid als een warmhoudbak. Het woord chafing is dan ook afgeleid van het Franse chafer, wat staat voor warmen/opwarmen. Het wordt gebruikt ok eten warm te houden en op een fraaie wijze te presenteren aan uw gasten. Het is niet de bedoeling om uw eten middels deze dish op te warmen. Uw eten moet eerst worden gekookt of gebakken alvorens het in de chafing dish wordt geplaatst. Vervolgens zorgt het ervoor dat uw eten gedurende het hele buffet op de juiste temperatuur blijft.

Een chafing dish

Een chafing dish bestaat meestal uit een roestvrij stalen frame waarin een waterpan en een voedselpan worden geplaatst. Het water in de waterpan wordt verhit middels brandolie of via inductie of elektriciteit. In de voedselpan plaatst u het voedsel. Vaak heeft het ook nog een deksel. Dit kan een standaarddeksel zijn of een rolltop deksel. Een rolltop deksel kunt u gemakkelijk open en dicht schuiven.

Naast eten warm houden, kunt u een warmhoudbak ook gebruiken om eten koel te houden. Zo kunt u de chafing dish bijvoorbeeld vullen met ijsklontjes en visgerechten in presenteren. De chafing dish bevat meestel één of twee gastronormbakken. Een chafing met één bak wordt aangeduid met de maatstandaard 1/1 GN. Een dish met twee bakken wordt aangeduid met 1/2 GN. 1/1 Gastronorm staat gelijk aan 530×325 mm.

Chafing dishes koopt u bij een gespecialiseerde horeca groothandel. Wilt u niet kopen, maar huren? Dan zijn er ook voldoende opties te vinden bij u in de buurt.