Wat kun je tegenwoordig nog met een ‘echte’ computer?

BlueStacks
De opmars van smartphone en tablets zorgen ervoor dat de ‘echte’ computers eigenlijk overbodig zijn geworden. Althans, volgens de makers. Wat kun je tegenwoordig nog met een ‘echte’ computer? Allereerst kun je met een ‘echte’ computer meer dan dat je op een mobiel apparaat (smartphone of tablet) kunt doen. Onder een ‘echte’ computer verstaan we in dit geval ook laptops, overigens. De markt voor deze computers is bijzonder grimmig geweest de afgelopen jaren. Verschillende fabrikanten lieten weten dat steeds minder consumenten een computer kochten.

Fotografie

Toch kun je bepaalde functies niet vervangen door te gaan werken met een smartphone of tablet. Een van de bekendste voorbeelden is fotografie. Je kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van allerlei leuke en grappige filters, die in verschillende apps aangeboden worden. Maak je echter foto’s met een andere camera dan die van je smartphone, dan is het aan te raden om gebruik te maken van een programma als Gimp (Linux) of Photoshop (Pc, Apple).

Natuurlijk, er is ook een app beschikbaar die je bepaalde functionaliteiten biedt zoals in de desktop-versie van Photoshop. Echter, niet alle functionaliteit is in deze app opgenomen. Eenvoudigweg omdat de app anders niet meer bruikbaar zou zijn.

Een veelgehoorde klacht is dat de computer erg veel ruimte inneemt. Toch kun je voor alternatieven kiezen. Wat dacht je van een computerkast? Of van een hoekbureau? Een alternatief voor een iets grotere computerkast kan natuurlijk de aanschaf van een laptop zijn. Je hebt hierbij de keuze uit een ruim aanbod. Welk platform je ook wilt gaan gebruiken: Apple, Linux of Windows.

BlueStacks

Wil je liever gebruik maken van de mogelijkheden van een computer of laptop, dan heb je verschillende mogelijkheden om gewoon je favoriete apps te kunnen gebruiken. Er zijn diverse zogeheten emulators in omloop waarmee je apps kunt uitvoeren op een computer of laptop. Een van de bekendste is zonder meer BlueStacks.