Waarom het altijd slim is om je smartphone te verzekeren

Wanneer je smartphone in het water is gevallen of wanneer er water overheen is gekomen kun je het toestel naar alle waarschijnlijkheid niet meer gebruiken. In het ergste geval moet je op dat moment zelfs diep in de geldbuidel tasten om een nieuwe smartphone aan te schaffen of misschien nog vervelender, een tijdje zonder mobiele telefoon door het leven gaan. Dit wil natuurlijk niemand, want vrijwel niemand kan heden ten dage zonder smartphone. Het is helemaal vervelend als dit gebeurt als je telefoon nog niet zo oud is. Daarom is het altijd een goed idee om je smartphone te verzekeren. Jouw verzekering betaalt dan gewoon je nieuwe telefoon.

Nooit meer een telefoon met een gebarsten scherm

Je ziet het regelmatig; mensen die met een telefoon rondlopen met een barst in het scherm. Wanneer je je telefoon laat vallen kan er gemakkelijk een barst in het scherm komen, het scherm is immers van glas gemaakt. Afgezien van het feit dat het er niet meer mooi uitziet, kan het ook nog eens gevaarlijk zijn, want je kunt heel gemakkelijk stukjes glas in je vingers krijgen. Ook dit kun je gemakkelijk voorkomen door een verzekering af te sluiten voor je telefoon, zodat je een barst snel kunt laten herstellen.

Een smartphone verzekering is niet duur

Je denkt dat het misschien duur is om je telefoon te verzekeren, maar dit is allerminst het geval. Al voor minder dan drie euro per maand kun je je telefoon verzekeren. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat je precies wilt verzekeren en of er sprake is van een eigen risico. Ook heeft het te maken met de waarde van je toestel. Hoe duurder het toestel, hoe meer je waarschijnlijk betaalt voor een verzekering. Via diverse websites kun je vergelijken wat er voor verzekeringen zijn voor jouw toestel. Het loont zeker de moeite om de diverse verzekeringen goed met elkaar te vergelijken, zodat je nooit te veel hoeft te betalen.