Verzeker je Apple Watch!

De Apple Watch is een zeer populair apparaat, maar het is zeker geen goedkoop speeltje. Het is dan ook handig om van te voren rekening te houden met mogelijke ongelukjes of diefstal. Er zijn enkele verzekeringen beschikbaar voor de Apple Watch. Vanzelfsprekend dient hier een maandelijks of jaarlijks bedrag betaald voor te worden, maar dan neem je wel alle risico’s weg.

Dek de risico’s af
De Apple producten zijn redelijk prijzig, maar in de meeste gevallen ook kwetsbaar voor schade. Het komt bij de iPhone dan ook geregeld voor dat het scherm barst of dat de mobiel waterschade oploopt. Bij de Apple Watch is het nog beter uitkijken, aangezien er meer gevaren om de hoek kijken. Je pols kan per ongeluk tegen een muur stoten of er valt een drankje over je heen. De nieuwe Apple Watch heeft wel voorzorgsmaatregelen genomen, door saffierglas in het horloge te verwerken.

Soorten verzekeringen
Een Apple Watch is zowel draagbaar, als electronica. Om deze reden staat het apparaat bij de verzekeraars bekend als ”draagbaar electronica”. De Apple Watch valt daarmee in dezelfde categorie als de smartphone.

Momenteel zijn er nog maar een paar verzekeraars, maar dit zal in de loop van de jaren flink gaan groeien. Nu bieden alleen Digiwise en klikzeker een smartwatch verzekering aan voor €7,95,- per maand. De populariteit van de Smartwatch zal flink gaan groeien. Niet alleen Samsung, maar ook Apple is druk bezig met nieuwe Watches.

Vanaf begin 2016 zal het ook niet meer mogelijk zijn om een mobiel apparaat te verzekeren op de inboedelverzekering. Dus als u een Smartphone of Smartwatch heeft, zult u deze dan apart van uw inboedelverzekering moeten verzekeren. Verzekeraars zijn momenteel ook al druk bezig om een andere oplossing te vinden. Maar het zal niet goedkoper zijn dan wat u bij ons op de website treft.