Powerbank, een kleine opgeladen accu

Powerbank kopen internet
Waar mobiele telefonie ooit begon met letterlijk een mobiele telefoon waarmee je kon bellen, is inmiddels er wel wat veranderd. Een mobiel is niet meer een telefoon alleen, sterker nog, bellen is het minste dat we ermee doen. Dit kost natuurlijk enorm veel energie, waardoor aan het einde van je dag je batterij bijna op is, maar je dag nog niet voorbij. Gelukkig bestaat er sinds een paar jaar de Powerbank.

Powerbank, redder in nood

Een powerbank is gewoon een kleine opgeladen accu waar je je telefoon op aansluit, zodat deze weer oplaadt. Het maakt niet uit waar je dat doet, want de accu is vol, je hebt dus geen stopcontact nodig voor het opladen van je telefoon en dat is wel zo handig. Je hebt natuurlijk wel een stopcontact nodig om je powerbank weer op te laden, maar dat spreekt voor zich. Overigens bestaan ze niet alleen voor je telefoon. Wat denk je van je tablet, je laptop, je camera, je fietsnavigatie, je controllers of je headset?

Waar moet je op letten

Er zijn een paar punten waar je op moet letten bij het kopen van een powerbank, dat zijn onder andere de capaciteit van de accu, de meegeleverde kabel en het aantal poorten.

De capaciteit geeft het aantal oplaadbare uren aan. Voor een gemiddelde telefoon heb je een powerbank van 10.000 mAh (milli-ampère per uur) nodig. Hou een beetje rekening met energieverlies. De accu wordt warm, dit is energie die niet meer naar je telefoon gaat. De meeste kabels zijn universeel en zullen passen, zo ook de usb poort. Wil je meerdere apparaten opladen, let dan op het aantal poorten en kies voor een grotere capaciteit. Verder kunnen waterdichtheid en shockproof ook belangrijke factoren zijn. Blijft nog over de kleur van de powerbank, daarbij is gelukkig keuze te over.