Hoverboard kopen? Dan moet je echt veiligheid eisen!

Hoverboard
Het klinkt natuurlijk allemaal hartstikke leuk. Lekker rondrijden op je mini segway. Want dat is uiteindelijk natuurlijk wat een Hoverboard is. Het geeft je een gevoel van vrijheid en een geheel nieuwe ervaring van snelheid. Het is zelfs een beetje spannend als je er de eerste keren op rijdt. Dat heeft vooral ook te maken met de vraag of je veilig bezig bent of niet. Dit is ook een vraag die goede fabrikanten bezighoudt. Een hoverboard-ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om te weten welke producenten jouw veiligheid hoog in het vaandel hebben staan.

Hoverboard en Vallen en branden

Balanceboards zijn op zichzelf niet gevaarlijk. Als je onder de knie hebt hoe je met de gemotoriseerde tweewielers moet omgaan kun je er zelfs veel voordeel van hebben. Je kunt je namelijk veel sneller verplaatsen en daardoor meer dingen op een dag gedaan krijgen. In die snelheid huist echter ook het grootste gevaar. Want hoe sneller je gaat, hoe hard je kunt vallen. Ook het risico op brandgevaar is hoger wanneer je met meer snelheid op je Hoverboard scheurt. Dit is in het verleden al meerdere keren bewezen. Een goed hoverboard kopen betekent dat je er één neemt met certificaten.

Welke zijn dit?

Je kunt slechts enkele hoverboards kopen die daadwerkelijk aan alle eisen voldoen. Een voorbeeld hiervan is Motion. Dit is een zeer populair board. Het voldoet aan alle eisen die nodig zijn om de kwaliteitskeurmerken te mogen dragen. Daarvoor is het uitvoerig getest op brandveiligheid, accuduur, kwaliteit van de materialen en service van de fabrikant. Een andere fabrikant die de certificaten mag uiten is Oxboard. Deze Nederlandse firma doet er alles aan om zijn product ook nog eens steeds verder te ontwikkelen. Een oxboard kun je bestellen bij bol.com. Zo blijft het voortdurend vooroplopen in de nieuwste ontwikkelingen. De beste webshop die deze hoverboards verkoopt is de Superhoverboard in Nederland.

Ook buiten Europa

De certificaten zijn niet alleen in Europa van de hoogste kwaliteit. Ook de eisen die in de Verenigde Staten worden gesteld zijn allemaal gehaald. Dit betekent dus dat men het er wereldwijd over eens zijn. Dat de hoverboards Motion en Oxboard zo veilig zijn als wettelijk nodig wordt geacht. Dit is geen geringe eis. Zeker niet in de Verenigde Staten waar vaak aanvullende eisen bestaan. Hiervoor wordt dan ook uitvoerig getest om zeker te zijn dat er geen verborgen problemen kunnen opduiken. Oxboard verleent bijvoorbeeld zelf service en wil niet afhankelijk zijn van de leveranciers van de onderdelen.

Veilig rijden

Natuurlijk is er ook enige verantwoordelijkheid voor jou als gebruiker van het Hoverboard. De fabrikanten hebben er alles aan gedaan om jou een optimale rijervaring te bieden. Door naast de veiligheidseisen ook andere zaken te behandelen. Zoals de kwaliteit van het rijden en hoogwaardig design niet uit het oog te verliezen. Waar fabrikanten echter niets aan kunnen doen is gevaarlijk rijgedrag. Dat jouw vervoer aan de hoogste veiligheidsnorm voldoet betekent namelijk niet dat je daarom ook maar alle regels aan de laars moet lappen. Pas daarom op dat je je altijd aan de geldende verkeersregels houdt. Zo kun je optimaal profiteren van het werk dat in de hoverboards gestoken is.

Garantie
Een belangrijke slotbepaling waar het gaat om het verkrijgen van keurmerkerkenning is de garantie die geboden wordt. Het kan namelijk om wat voor reden dan ook dat er iets niet in orde is aan jouw hoverboard. Het bieden van goede garantie en service staan dan ook hoog in het vaandel bij zowel Motion als Oxboard. Dit betekent dat hulp altijd beschikbaar is en altijd dichtbij is. Je kunt dan al snel weer gebruikmaken van jouw gerepareerde of verbeterde hoverboard. Zo kun je met veel plezier op twee wielen de wijde wereld in trekken. Wie droomt daar nu niet van?