Gaming PC kopen waar let je op?

De gaming industrie wordt steeds populairder en devices worden steeds krachtiger. De nieuwe games op de markt vragen steeds meer van devices en ook de graphics blijven zich doorontwikkelen. Als we kijken naar de esports wereld dan zien we vooral dat PC gaming hierin erg groot is. Maar wat maakt nu een goede game pc? Grofweg zijn er een paar factoren die erg belangrijk zijn: De videokaart, processor en het intern geheugen (RAM).

De videokaart

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een goede game PC, de videokaart. Gaming computers beschikken eigenlijk altijd voor een dedicated videokaart, daar waar standaard PC’s dit niet doen. Afhankelijk van de games die je speelt, je budget en het beeldscherm dat je beschikt zijn er tal van opties voor een goede dedicated videokaart. Grofweg komen ze van een tweetal fabrikanten af: Nvidia en AMD.
Wil je het beste van het beste? Dan is op dit moment de gloednieuwe GeForce RTX 3090 kaart the way to go. Echter, daar betaal je ook voor!

De processor

De processor zorgt ervoor dat diverse onderdelen met elkaar samenwerken en alles soepel draait. Processoren zijn er in diverse soorten en maten, waarbij er voornamelijk gekeken dient te worden naar een tweetal onderdelen:

  1. Het aantal cores van een processor
  2. De single core strength van een processor.

Meerdere cores is voornamelijk relevant wanneer je meerdere processen gelijktijdig wilt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het streamen en recorden van je game tijdens het spelen.

Intern geheugen

Het intern geheugen zorgt ervoor dat informatie korte termijn opgeslagen wordt. Intern werkgeheugen wordt ook wel RAM genoemd en wordt aangeduid in gigabytes (GB). Bij RAM geheugen geldt over het algemeen dat genoeg, genoeg is. Voor een goede gaming PC geldt over het algemeen minimaal 8 GB aan RAM geheugen. Wil je meerdere taken gelijktijdig uitvoeren, dan raden we je aan om voor 16 GB te gaan.

De keuze uit onderdelen voor een goede game PC is dus ruim en sterk afhankelijk van bepaalde factoren. Grofweg de belangrijkste factoren zijn:
– Jouw budget;
– De games die je wilt spelen;
– Met welke grafische settings je voldoende neemt;
– De specificaties van je randapparatuur (bijv. beeldscherm)

Last but not least, zorg er wel voor dat je nieuwe gaming pc beschikt over voldoende voeding en een juist moederbord. Is het te gecompliceerd voor je? Laat je dan vooral adviseren door een expert op dit gebied.