Gadgets om uw huis smart te maken

Anno 2016 kan bijna alles in huis wel gebruik maken van internet. Leuk en aardig natuurlijk, maar vaak zijn het ook features die je niet of nauwelijks gebruikt. In dit artikel zie je echter een paar gadgets die je huis echt smart maken.

Verwarming vergeten uit te zetten?
Bij de lancering van Toon kon je deze slimme thermostaat alleen gebruik in combinatie met stroom van Eneco, dat probleem is inmiddels verholpen. Nu kan iedereen die thuis een Toon thermostaat heeft op afstand via een app zijn/haar temperatuur in huis bedienen. Handig als je wat eerder thuis bent op een koude dag, onderweg naar huis alvast lekker de temperatuur omhoog en je komt thuis in een warm huis.

Naast de temperatuur kun je inmiddels ook het volgende artikel op deze lijst bedienen via Toon, namelijk Philips Hue lampen.

Sfeerverlichting voor jouw humeur
Met de HUE lampen van Philips kun je via een app je verlichting in huis bedienen, het mooiste is ook nog dat je er geen speciale armaturen voor nodig hebt, alleen de lampen zelf.

Via een app kun je zelf het licht dimmen en van kleur veranderen. Heb je een iPhone, dan kun je zelfs Siri vragen om het voor je te doen. Zo bepaal je zelf of je in de ochtend even wat feller licht nodig hebt om wakker te worden, of net even een zachter kleurtje kiest voor een romantisch avondje op de bank. Er zijn zelfs ook mogelijkheden om bij een goal van je favoriete voetbalclub de lampen te laten knipperen. Zo blijf je toch nog op de hoogte terwijl je een film mee moet kijken met je vriendin.

Warm huis check, sfeerverlichting check, muziek?
Helemaal gesetteld op de bank heb je natuurlijk geen zin meer om nog net die ene CD te gaan zoeken. Geen probleem open je HEOS by Denon app en zoek er wat muziek bij. Kies welke speakers allemaal voor de sfeer in huis moeten zoeken en de draadloze speakers van Denon doen het werk.

Deze draadloze speakers kun je bedienen via een app, maar niet alleen dat, je kunt ze overal door huis bedienen. Zo speel je verschillende muziek in de woonkamer en keuken, maar je kunt er ook een grote feestzone van maken en zo overal tegelijk dezelfde muziek laten spelen.

De dag erna
In de ochtend wordt je wakker en besef je je dat je eigenlijk nog had moeten stofzuigen. Shit, haast geen tijd, je moet weg en je wilt nog koffie. Stofzuigen is natuurlijk iedereens favoriete klusje, maar ja prioriteiten hè? Geen probleem, met deze Samsung VR9000 stofzuiger wordt het klusje geklaard terwijl je van huis bent.

De stofzuiger loopt zelf je huis door om overal te stofzuigen, inclusief die lastige hoekjes, onder de tafel, etc. Door de grote wielen klimt hij ook makkelijk over wat opstakels heen. Energie heeft hij door zijn grote accu genoeg, maar mocht de energie op zijn dan gaat hij zelf naar zijn laadpunt toe om zich weer op te laden.

Nog niet van huis, want koffie…
Dus dat ene klusje is ook al geregeld, maar ja ondanks dat je muziek in de ochtend al staat te knallen uit je HEOS draadloze speakers, je Philips HUE lampen buitenlicht nabootsen voor een energieboost en Toon alvast de temperatuur wat omlaag schroeft, moet je nog een dosis caffeïne hebben voor je kunt vertrekken.

Gelukkig kun je dat ook al regelen voordat je bent opgestaan. Deze Smarter Coffee wifi koffiezetten kun je namelijk met je smartphone bedienen. Het bonenreservoir had je al gevuld en water idem dito. Het koffiezetapparaat begint je koffie al te zetten nadat jij het commando hebt gegeven.