Frontfolies voor machines

Frontfolies
Industriële machines zijn vaak zeer complex en enkel door specialisten te bedienen. Het probleem is echter dat de personen die de machines moeten bedienen geen hoogopgeleide technische monteurs zijn. Het is dus noodzaak om deze complexe machines zo in te richten zodat ze zo gebruiksvriendelijke mogelijk zijn. Gelukkig wordt hier door veel bedrijven goed over nagedacht! Zo zijn er frontfolies ontwikkelt voor machines.

Wat is een Frontfolie?

Deze complexe machines hebben natuurlijk bedieningspanelen, maar iedere machine is weer anders en heeft dus ook een weer een aparte bediening nodig. Hier komen frontfolies bij kijken. Deze folies geven iedere machine een mooie en professionele look en feel. Het maakt voor de gebruiker direct duidelijk hoe een machine bedient moet worden, want de folies kunnen helemaal naar wens worden gemaakt. Zo kunnen er verschillende texturen worden gebruikt, diverse kleuren en formaten. Het is zelfs mogelijk om de bedieningspanelen voor uw machines in uw eigen huisstijl te laten ontwerpen!

Ontwikkeling van frontfolies

Deze frontfolies worden dus specifiek per machine ontwikkeld. Deze folies worden vaak gemaakt met een zeefdruk of digitaal full colour printing. De zeefdruk maakt het mogelijk om de bedieningscomponenten te drukken op de folies. Uiteindelijk kunnen deze folies op de machine worden geplakt en hieraan gekoppeld worden. Zo kan er voor iedereen duidelijk worden gemaakt hoe een machine werkt.

Printed electronics

De frontfolies zijn mogelijk dankzij zogenaamde printed electronics. Hierdoor is het mogelijk om kleine printplaatjes te drukken op verschillende soorten substraten. Zo kunnen er flexibele printplaten worden ontworpen, die ook nog eens erg klein kunnen zijn. Deze kunnen dus onder andere worden ingezet als frontfolies, maar er lenen zich nog veel meer toepassingen voor. Zoals bijvoorbeeld flexibele elektronica in kleding, in de vorm van ledverlichting of in combinatie met diverse sensoren.

Er wordt steeds meer mogelijk in de techniek. Dankzij de NANO-technologie zijn printed electronics onstaan, die het mogelijk maken om veel creatieve ideeën te realiseren.