Een winterbarbecue organiseren doe je zo!

Winterbarbecue
Hoewel het nu hartje winter is, blijft de doorgewinterde barbecue liefhebber ook in dit seizoen zijn geliefde grillparadijs op wielen gebruiken. De laatste jaren is het fenomeen winterbarbecueën erg populair geworden en deze trend blijft zich voortzetten. Wil jij ook een winterbarbecue organiseren? Lees dan snel verder!

Waar zet je de barbecue neer?

Het is belangrijk om te weten dat een barbecue in de zomer veel warmer is van zichzelf, dan in de winter. Soms is een barbecue wel onder het vriespunt als deze buiten heeft gestaan. Het opwarmen van de barbecue zal in de winter dus langer duren dan je gewend bent. Houdt er dus rekening mee dat je vroegtijdig de barbecue prepareert voor gebruik. Het zou jammer zijn als de gasten (te) lang moeten wachten op gerechten die klaar zijn.  Om de opwarmtijd te optimaliseren is het raadzaam om de barbecue uit de wind te zetten. Dit geldt zowel voor een houtskool barbecue, gasbarbecue, als voor een buitenkeuken op wielen (hiervan kan de vlam uitwaaien).

Denk aan het licht!

In de zomer is het lang licht en heb je vaak geen licht bij de barbecue nodig. In de winter is dit echter anders. Zorg ervoor dat de barbecue goed verlicht is. Idealiter is er buitenverlichting aanwezig, maar in sommige gevallen zul je het moeten doen met tijdelijke verlichting. Het is mogelijk om de feestverlichting te gebruiken, of om buiten een lamp neer te zetten. Je kunt ook het gezellig sfeerlicht gebruiken van een fakkel, vuurkorf of vuurschaal.  Het is aan te raden om ook het pad van de tafel naar de barbecue te verlichten.

Welke gerechten op de winterbarbecue?

Grote stukken vlees moeten langer op de barbecue dan kleine stukken vlees. Gezien de temperatuur in de winter, heeft de barbecue een langere opstarttijd nodig en duurt het garen van vlees langer. De voorkeur gaat dus uit naar kleinere gerechten en voorgegaarde stukken vlees. Het beste resultaat bereik je als het vlees al op kamertemperatuur gebracht wordt voordat het op de bbq gaat. Heb je nog geen barbecue? Een barbecue of buitenkeuken koop je het hele jaar door!