Welke vloeren zijn geschikt voor mijn kantoorruimte?

Projectstoffering
Bent u van plan uw kantoor te gaan (her)inrichten? Dan heeft u misschien al nagedacht over wat voor soort vloeren u wilt gaan laten leggen in deze ruimte(s) of kunt u door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder geven wij u een aantal tips voor het kiezen van de juiste projectstoffering voor uw kantoorruimte.

Wat voor soort ondergrond

Een van de belangrijkste zaken waar u rekening mee moet houden is wat voor soort ondervloer u heeft. Zo kunt u altijd een vloer van laminaat of hout laten leggen, terwijl dat bij vinyl niet altijd het geval is. Vinyl is namelijk een lastige vloer om mooi uit te laten komen als u vloer oneffen is. Bij hout of laminaat wordt dit door het isolatiemateriaal tussen planken en de echte ondervloer gecompenseerd. Als u in meerdere ruimtes vloeren wilt laten leggen is het qua kostenbesparing en gemakkelijkheid, slim om eenzelfde vloer te kiezen. Dit hoeft uiteraard niet, maar als u een klein budget heeft kan dit veel geld besparen. Daarmee komen wij ook op punt 2:

Stel uw vloeren budget vast

Voordat u naar een bedrijf gaat om een vloer te kopen is het verstandig de ruimtes op te meten en vast te leggen hoeveel u wilt besteden aan een nieuwe vloer. Houdt hiermee altijd rekening met onverwachtste of extra kosten die gerekend worden. Hierbij kunt u ook alvast nadenken of de bestaande vloer verwijderd moet worden of dat er een nieuwe vloer overheen gelegd kan worden.

Wat voor vloereigenschappen zijn van belang?

Als laatste is het belangrijk om na te gaan wat voor eigenschappen de vloer moet hebben. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat de ruimte stil moet zijn, dan kunt u een vloer kiezen met akoestische eigenschappen. Maakt u veel gebruikt van elektrische apparaten dan is het weer belangrijk een vloer te kiezen met antistatische eigenschappen. Het type vloer dat u kiest hangt dus sterk samen met wat voor bedrijf u heeft.

Met deze tips bent u een stuk meer voorbereid voor het kiezen van de juiste projectvloer.