Welke deurmatten zijn er allemaal?

Deurmatten
Op zoek naar een geschikte deurmat voor uw entree? Lees in dit artikel over de kokosmat, de rubbermat, de droogloopmat en de schoonmaakmat. Veel leesplezier.

Kokosmat

Een kokosmat is een mat waarmee vuil van de schoenen wordt gehaald. Deze mat is vooral geschikt om grof vuil mee te verwijderen. Deze mat is namelijk gemaakt van natuurlijke kokosvezels die gemakkelijk grof vuil verwijderen van de schoen. De kokosmat is een populaire entreemat. Er zijn veel verschillende kokosmatten in omloop met leuke teksten.

Rubbermat

Een rubbermat heeft een antislip werking en een lange levensduur. Vaak worden deze deurmatten gecombineerd met een kokosmat (zoals bovenstaand benoemd) of met borstels. Hardnekkig vuil is door middel van deze mat gemakkelijk te verwijderen. Hiernaast heeft een rubbermat als voordeel dat deze niet snel van haar plek zal verschuiven.

Droogloopmat

Een droogloopmat is een deurmat waarmee schoenen droog worden gemaakt. Het draait bij deze mat dus niet om het schoon krijgen van de schoenen, maar om het droog maken van de schoenen. Droogmatten worden veel gebruikt in de winter bij entrees. Bedrijven (zoals de Bijenkorf) gaan vaak voor droogloopmatten op maat. Op deze manier past de mat altijd goed binnen het interieur van het bedrijf en is de mat daarnaast van het juiste formaat. Heeft u een houten vloer? Dan is een droogloopmat vaak een verstandige keuze, aangezien een houten vloer vaak flink wordt aangetast door waterschade.

Schoonloopmat

Een schoonloopmat is een deurmat waarmee schoenen schoon worden gemaakt. Het draait bij deze mat dus niet om het droog maken van de schoenen, maar om het schoon maken van de schoenen. Woont u bijvoorbeeld op het platte land? Dan is het verstandig om een schoonloopmat aan te schaffen. Vuil als modder blijft op deze manier gemakkelijk buiten. Succes met het uitzoeken van uw entreemat!