Welk gereedschap heeft een tegelzetter nodig?

Tegelzetter gereedschap
Echte vakmensen hebben goed gereedschap nodig.  Welk gereedschap heeft een tegelzetter allemaal nodig? Lees in dit artikel alles over gereedschappen en benodigdheden voor (professionele) tegelzetters.

Schuurborden tegelzetter

Wil je je muur of vloer glad hebben dan moet er eerst geschuurd worden. Dit wordt gedaan met een schuurbord. Er zijn verschillende schuurborden. Waaronder brede en smalle schuurborden en schuurborden met een hoek.

Lijmspanen

DaardoorEen wandtegel wordt gelegd met een lijmspaan. Daarom komen lijmspanen voor in verschillende vormen en maten. Zo zijn er spanen van RVS en staal. En hiernaast bestaat een lijmspaan uit verschillende vertandingen. En welke vertandingen gebruikt dienen te worden hangt af van de grote van de tegel. Daarom hoe groter de tegel, hoe groter de vertanding van de lijmspaan.

Voegspanen

Met een voegspaan kan tegelwerk echt afgemaakt worden. Door middel van voegwerk zijn de randen van het tegelwerk mooi afgewerkt en komen er geen vuiltjes tussen de tegels. Er zijn verschillende soorten voegen, namelijk: knip-, snij-, schaduw-, verdiepte-, en terughoudende voegen. Voor elk soort voeg is een andere voegspaan nodig. Hiernaast is de grip van een voegspaan natuurlijk belangrijk.

Troffels

Met troffels kan het lijm worden gemend, geschept en aan worden gebracht op de desbetreffende ondergrond. Daardoor een handig stukje handgereedschap dat niet kan ontbreken bij het tegelzetten.

Tegeldrager

Het gebruiken van zuignappen is steeds noodzakelijker. Een tegeldrager is dan ook geen overbodige luxe bij het zetten van tegels. Met een tegeldrager zijn tegels gemakkelijk zonder problemen te verplaatsen door één persoon. Een enkele zuignap heeft vaak een maximale belasting van 40 kg.

Accessoires

Naast de basis gereedschappen zijn er ook nog verschillende accessoires voor tegelzetwerk. Denk bijvoorbeeld aan een schuurblok voor tegels, een snellijmpistool of een diamantpad. Aanvulling is altijd handig. Op zoek naar een van deze gereedschappen? Rubi is een populair merk onder professionele tegelzetters. Vervolgens je gereedschap veilig opbergen? Dan maak je gebruik van een gereedschaps bak. Klus ze!