Watersnijden bij Kraan & Roos Constructie BV

Watersnijden
Watersnijden is het snijden van verschillende soorten materiaal. De benaming doet zijn naam eer aan, want er wordt geen gebruik gemaakt van zagen, messen of warmtestralen zoals bij lassen of laseren. Maar bij watersnijden worden de materialen gesneden doormiddel van het gebruik van water. Onder hogedruk wordt water, met of zonder abrasief, door een kleine opening gedrukt. Deze hoge druk zorgt er voor dat de straal een snijdende werking krijgt, waarmee het veel verschillende soorten materiaal kan snijden.

Waar is watersnijden voor geschikt?

Watersnijden is geschikt voor allerlei verschillende soorten plaatmateriaal. Harde materialen zoals metaal, RVS en beton kunnen in allerlei vormen worden gesneden. Maar ook zachte materialen als rubber en karton zijn goed te snijden. Met deze methode kun je deze soorten plaatmateriaal snijden in de vorm die jij wilt. Maar het snijden kan ook gebruikt worden om in verschillende soorten materiaal te graferen.

Wat is de toevoeging?

Zachter materialen worden gesneden door enkel water, wanneer gebruik wordt gemaakt van dit soort snijden. Voor de harde materialen wordt een abrasief toegevoegd aan het water om tot de beste resultaten te komen. Het meest gebruikte abrasief is zand, dit werkt als extra schuurmiddel bij het watersnijden.

Watersnijden bij Kraan & Roos Constructie BV

Kraan & Roos Constructie BV in Bodegraven is expert op het gebied van de verwerking en bewerking van metaal. In die hoedanigheid hebben zij zich ook gespecialiseerd op het gebied van watersnijden. Maar de deskundige en ervaren werknemers hebben nog meer in hun mars, zo kun je bij Kraan & Roos Constructie BV terecht voor RVS bewerking maar ook het snijden, knippen, zetten, buigen, kanten en lassen van allerlei verschillende materialen. De klantvriendelijke medewerkers staan voor u klaar, meer weten of uw project uitbesteden bij Kraan & Roos Constructie BV? Neem contact op via 0172 – 613526. Of bezoek de website www.kraanenroos.nl.