Wat is RVS lassen?

RVS

U vraagt zich misschien af, waar staat de afkorting RVS voor? RVS staat voor roestvast staal, in de volksmond wordt dit ook wel roestvrij staal genoemd. Het is als het ware een ijzerlegering, welke hoofdzakelijk bestaat uit chroom, nikkel, koolstof en ijzer. Door het toevoegen van legering elementen, zoals nikkel, neemt de weerstand tegen corrosoie toe. Door de toevoeging van verschillende legering elementen wordt het materiaal duurder, maar ontstaan er ook meer toepassingsmogelijkheden. De ‘huid’, die van oxide is, sluit het onderliggende materiaal af, waardoor geen roestvorming plaatsvindt of welke de roestvorming vertraagt.

RVS lassen

RVS lassen spreekt eigenlijk voor zich. Het is het lassen van RVS. Dit is het verbinden van metalen, zonder dat deze materialen van dezelfde samenstelling zijn. Er zijn veel verschillende manieren van lassen:

  • smeltlassen: Door een elektrische boog of vlam wordt een smeltbad gevormd. In dit smeltbad zitten de gesmolten materialen. Deze materialen vloeien samen en na afkoeling is dat de las.

  • druklassen: materialen die ze aan elkaar lassen, worden met veel kracht tegen elkaar aangedrukt en verhit.

  • TIG en MIG/MAG lassen: lassen zonder beschermgas.


Naast RVS lassen wordt er ook aluminium en staal gelast. Dat komt door de vele technische ontwikkelingen die de laatste jaren doorgegaan zijn. Mede daardoor is het ook mogelijk om met kleine machines het RVS materiaal te lassen.


RVS lassen bij Kraan & Roos

Al meer dan 25 jaar verzorgen zij RVS lassen, waardoor ze veel ervaring hebben. De kracht van Kraan & Roos ligt in de kwaliteit, de deskundigheid en een goede samenwerking met klanten. Deze kwaliteit wordt waargemaakt doordat zij met geavanceerde machines te werk gaan.

Daarnaast beschikken zij over deskundig persoon die op een goede en zorgvuldige manier te werk gaan met het RVS lassen. Kraan & Roos heeft al vele klanten blij gemaakt door mooie projecten als, ballustrades, balkonhekken en machine onderdelen. Dit wordt helemaal naar wens van de klant uitgevoerd en dat ook nog eens met de perfectie die nagestreefd wordt. Wilt u het RVS lassen uit laten voeren door Kraan & Roos of heeft u nog vragen over het RVS lassen? Neem dan gerust contact op door te mailen naar info@kraanenroos.nl of bel naar +31 172 613526.