Waarom wordt mijn baby midden in de nacht wakker?

Baby wakker
Het slaappatroon van een baby kan worden beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, vakantie of veranderingen in routine. Er kan ook sprake zijn van ontwikkelingsstoornissen wanner je kleintje als nieuwgeboren geen enkel probleem had met slapen, maar na zes maanden regelmatig wakker wordt.

Als je baby plotseling wakker wordt midden in de nacht zul je moeten proberen te achterhalen wat hier de oorzaak van is. Heeft het misschien iets te maken met de temperatuur in de slaapkamer van de baby? Is het weer misschien veranderd waardoor het kouder of warmer is geworden in de kamer? Schijnt er misschien licht naar binnen van een lantaarnpaal? Als dit zo is, ga dan op zoek naar een oplossing. Zorg voor warmere kleding of hang iets voor het raam waar licht doorheen komt.

Het kan ook zo zijn dat het wakker worden wordt veroorzaakt door ziekte of vakantie. Of misschien gaan ze gepaard met ontwikkelingsstoornissen? Wanneer het kleintje bijvoorbeeld net heeft leren kruipen, wil ze dit zo vaak mogelijk doen. Ook midden in de nacht. Misschien lukt het je baby om zichzelf op te trekken, maar niet om weer te gaan liggen zonder hulp.

Problemen slaappatroon

Bijna alle problemen met betrekking tot het slaappatroon van een baby zijn op te lossen door te kijken wat voorheen werkte. Probeer weinig aanpassingen te maken aan de slaaproutine van je kleintje. Wees consistent voor meerdere weken. Dit zal ervoor zorgen dat je baby weer de volle nacht slapen zonder midden in de nacht wakker te worden.

Als je baby echt niet kan slapen en blijft huilen, is het een optie om hem in jouw bed te laten slapen. Hiervoor is een babynestje ideaal. Dit is een veilige en comfortabele optie voor de baby. En het mooiste is dat je het babynestje gewoon in een ledikant kunt plaatsen. Hierdoor merkt de baby niet te veel veranderingen wanneer ze weer in haar eigen kamer slaapt.