Waarom een Wicker loungeset ideaal is

Wicker loungeset
De populariteit van de wicker loungeset is de afgelopen jaren flink gestegen, en de verwachting is dat deze trend zich ook in dit jaar zal doorzetten. Naast het feit dat een loungeset luxe uitstraalt, zitten ze ook nog eens erg fijn. Vaak bestaan loungesets uit verschillende delen waardoor meerdere opstellingen mogelijk zijn. Zowel voor grote tuinen als voor een klein balkon zijn er loungesets beschikbaar. Even tot rust komen of genieten van een lekker wijntje kan perfect in een loungeset.

Soorten wicker loungesets

Er zijn verschillende soorten loungesets verkrijgbaar. Vaak zijn deze onderverdeeld in dining loungeset (met hoge tafel, daardoor ideaal om aan te eten, hoekbank loungesets (een lage tafel met een hoekbank) en zithoek loungesets (vaak een combinatie van luxe stoelen, een loungebank en een tafel. Voor dat je een loungeset gaat aanschaffen is het handig om na te denken waarvoor deze moet dienen.

Wicker loungeset voordelen

Loungesets kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn zoals aluminium, hout, textileen, RVS en vlechtwerk. Vlechtwerk loungesets, zoals bijvoorbeeld een wicker loungeset hebben de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. Dit komt omdat deze wicker loungesets zeer robuust zijn, een luxe uitstraling hebben maar toch voordelig zijn in de aanschaf. Bovendien zijn deze gevlochten loungesets verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo is er altijd wel een loungeset die perfect in jou tuin of op jou balkon past.

Vaak zijn de loungesets gemaakt van een alumunium frame waardoor het totale gewicht reuze meevalt. Het verplaatsen is dat ook een fluitje van een cent. Verdere voordelen van een wicker loungeset is de bestendigheid tegen water en zonlicht. Hierdoor kan deze loungeset het hele jaar door buiten blijven staan. Zelfs in de winter of bij slecht weer hoeft de loungeset niet van zijn plaats te komen. Wel is het aan te raden om de meubelen regelmatig schoon te maken met een sopje van water.