Waarom u beter niet koffie moet drinken

Gezondheidsnadelen koffie’s morgens een bakje koffie om de dag mee te starten. Veel mensen zijn er echter van overtuigd dat koffie niet zo gezond blijkt te zijn. Veel wetenschappelijke artikelen zijn hierover geschreven. Echter is er nog steeds erg veel onduidelijkheid wat voor effecten het zou hebben op de gezondheid. In dit artikel lichtten wij een aantal bevindingen van onderzoeken toe. En die geven aan dat koffie niet zo gezond blijkt te zijn.

Door koffie bloedarmoede en slechte doorbloeding

Een van de redenen waarom koffie slecht zou zijn voor de gezondheid is dat het ervoor zorgt dat de doorbloeding naar de hersenen wordt verslechterd. Dit komt doordat het in een korte termijn de concentratie zou verhogen. Echter op de lange termijn schijnt het dat de hersenen hierdoor minder voedingsstoffen zouden opnemen. En dat er ook minder afvalstoffen zou worden uitgestoten. Ook zitten er bepaalde stoffen als polyfenool welke ervoor zorgt dat de opname van ijzer wordt tegengehouden. Door een tekort aan ijzer kan men bloedarmoede krijgen.

Nog meer slechte stoffen..

Ook zitten er gifstoffen in. Zo zou er voornamelijk in oploskoffie de stof acrylamide en mycotoxines zitten welke kankerverwekkend zijn. Daarnaast kan uw lever bepaalde gifstoffen ook lastiger uit uw systeem krijgen. En hierdoor op de lange termijn last van krijgen. Een oplossing hiervoor is om cafeïne vrije koffie te drinken of om gematigd te drinken. De meeste Melitta koffiemachines die bedrijven vaak hebben bevatte ook cafeïne vrije koffie.

Angst en stress en slaapstoornissen

Als laatste kan dit drankje er ook voor zorgen dat u angstig, gestrest of zelfs een slaapstoornis ontwikkeld. Cafeïne kan namelijk uw stresshormoon verhogen maar ook tot een verhoogde level van vermoeidheid creëren. Dit is allemaal niet bevorderlijk voor uw mentale gesteldheid.

Er zijn niet alleen negatieve effecten van koffie op de gezondheid, maar uiteraard ook vele gezonden effecten. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld een geschikte koffiemachine horeca of voor uw kantoor? Neem dan eens een kijkje op Aroma club.nl