Voordelen van een gasbarbecue

Gasbarbecue
Buiten koken is steeds meer van deze tijd. Een voorbeeld hiervan is eten klaarmaken op een barbecue. Hier heb je niet eens alleen meer een barbecue op kolen voor nodig want het is tegenwoordig ook mogelijk vlees en groenten te grillen op gasbarbecues. De voordelen van een gasbarbecue boven een barbecue op kolen zetten we hieronder uiteen.

Gasbarbecue weinig benodigdheden en snelle opwarming

Een gasbarbecue werkt op gasflessen. Deze zijn gevuld met propaangas, en hierdoor kunnen ze makkelijker verplaatst worden van de ene naar de andere locatie.

Bovendien warmen gasbarbecues snel op. Doorgaans zijn ze binnen 10 tot 15 minuten heet genoeg om eten op te bereiden. Bovendien hoef je niet meer gebruik te maken van aanmaakblokjes om de barbecue aan te steken, of te wachten tot de houtskool smeult. Bovendien is het vrij makkelijk de temperatuur constant te houden terwijl de hitte verlaagd of verhoogd kan worden.

Je kunt de temperatuur ook perfect afstellen. Op deze manier bak je je stuk vis of vlees op de manier hoe jij dat wil. Hierdoor worden de vitaminen in de producten ook goed behouden. Want aangezien de dierlijke vetten niet verbranden, is het koken op een gasbarbecue een stuk gezonder dan op kolen.

Veilig, schoon en milieuvriendelijk

Tevens is het koken op een gasbarbecue veiliger dan op een kolenbarbecue. Er is immers niet meer sprake van druipend vet of omhoog spattende vlammen. Ook heb je geen last van rook of opvliegend as. Hierdoor zijn ze ook milieuvriendelijk, want er wordt veel minder fijnstof uitgestoten. Kolen kunnen ook zorgen voor vlekken in je kleding en het koken op kolen kan veel puinhoop achterlaten.

Dit in tegenstelling tot gasbarbecues, welke ook makkelijk schoon te maken zijn. Je hoeft enkel het bakje waarin het vet wordt opgevangen te legen en de grilplaat schoon te maken, waarna je de barbecue nog een keer kunt gebruiken.

Er bestaan veel verschillende soorten gasbarbecues, variërend van kleine tot grote modellen. De grote gasbarbecues hebben vaak beschikking over zij branders, waar het mogelijk op is om te wokken.
Op de website van Fonteyn worden er verschillende gasbarbecues gepresenteerd, variërend in grootte en prijs.

Bovendien worden er diverse merken aangeboden, maar je kunt ook een gasbarbecue aanschaffen onder het eigen huismerk van Fonteyn. Bovendien is er regelmatig sprake van hoge kortingen bij de producten van Fonteyn. Neem maar eens een kijkje op Gasbarbecue.