Veel geld besparen met energie acties

Consumenten kunnen eenvoudig tientallen euro’s besparen of leuke cadeaus krijgen wanneer ze gebruik maken van energie acties. Energieleveranciers bieden tegenwoordig steeds betere kortingen en cadeaus aan.

Energie acties vergelijken

Cadeaus van energieleveranciers lopen uiteen van bijvoorbeeld een MediaMarkt cadeau bon tot een gratis tablet bij energie. Maar welkomstkortingen of een paar maanden gratis stroom worden ook regelmatig aangeboden. Er zijn enorm veel energie acties, hierdoor lijkt het soms lastig om te kiezen voor de beste energie actie. Het is belangrijk om goed op de voorwaarden te letten, aangezien de meeste cadeaus enkel voor gas én stroom gelden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de looptijd van het contract, dit verschilt weer per energieleverancier.

Door energie acties te gebruiken, bespaar je gemakkelijk geld of krijg je leuke cadeaus. Energieleveranciers geven tegenwoordig vaak tablets en iPads weg. De bekendste actie was de iPad actie van Oxxio, deze is helaas verlopen. Momenteel bieden Essent en E-on wel een gratis tablet aan bij hun contracten.

Het kiezen van de juiste energie actie

Je betaalt over het algemeen een iets hoger vastrecht wanneer je kiest voor een welkomstcadeau, maar dit is nog altijd voordeliger dan aan je oude contract vast te blijven zitten. Het loont daarom altijd om over te stappen. Wanneer je energie acties gaat vergelijken, bepaal dan voor jezelf of je een kort- of langdurend contract wilt en wat voor een actie je wilt gebruiken. Heb je liever een gratis tablet of een ander cadeau, of kies je toch liever voor een cashback actie of een paar maanden gratis stroom.

Kortom het is zeer aan te raden om gebruik te maken van energie acties. Je bent altijd voordeliger uit wanneer je overstapt van energieleverancier. Energieleveranciers maken gebruik van uiteenlopende acties, zo biedt de Nederlandse Energie Maatschappij momenteel korting aan bij een energiecontract terwijl Essent een gratis tablet bij je energiecontract geeft.