Uitleganimatie laten maken voor bedrijven en particulieren

Uitleganimatie
Tegenwoordig is er niet meer te ontkomen aan de video trend. Overal komen we video’s tegen. Social media kanalen zoals Facebook staan er vol mee en Snapchat is zelfs helemaal ingericht op foto’s en korte video’s. Veel bedrijven zien het nut van video’s in en voeren dit daarom steeds meer door in bedrijfs strategieën. Uitleganimaties worden vooral veel gebruikt door bedrijven. Benieuwd wat een bedrijf precies heeft aan een uitleg animatie? Lees dit artikel.

Wat is een uitleganimatie?

Een animatie zijn verschillende illustraties die snel achter elkaar zijn geplaatst, hierdoor ontstaat er een bewegend beeld. Een uitleganimatie is een korte video (meestal korter dan één minuut) waarin iets verduidelijkt wordt. De onderwerpen lopen uiteen van een maatschappelijk probleem tot een technisch product dat verduidelijking nodig heeft.

Verduidelijking boodschap

Zoals bovenstaand al kort benoemd is het grootste voordeel van een uitleganimatie voor bedrijven dat een moeilijke boodschap gemakkelijk verduidelijkt kan worden. Mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld en snappen een animatie daardoor sneller.

De boodschap blijft langer hangen

Naast verduidelijking van de boodschap zorgt een uitleganimatie ervoor dat de boodschap langer blijft hangen. Illustraties en bewegende beelden maken meer indruk.

Naamsbekendheid vergroten

Uitleg animaties zijn niet alleen handig om producten te verduidelijken, maar zorgen daarnaast ook voor een grotere naamsbekendheid. Uitleganimaties zijn namelijk gemakkelijk te verspreiden via online en offline kanalen. Iemand die door Facebook scrolt is namelijk sneller geneigd om een korte video van je bedrijf te bekijken dan dat er een ellenlange tekst gelezen moet worden.

Conversie verhogen

Een leuke video over een product kan de aandacht van de kijker dus vasthouden. Wellicht wordt de kijker ook enthousiast over het product en gaat deze persoon sneller tot koop over. Wat wil je nog meer?

Een uitleganimatie laten maken voor je bedrijf? Er zijn verschillende bedrijven die je hiermee vakkundig kunnen helpen. De uitleg animatie kan volledig in de huisstijl van je bedrijf gemaakt worden.